img

Димитър Николов: Франция ще строи завод за автомобили в Бургас!

/
/
/
1065 Views
Сподели с приятели
Димитър Николов
Снимка: Kmeta.bg

Голяма френска компания иска да направи завод за електромобили в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов. Той не посочи името й, но от думите му стана ясно, че това е някой от популярните автомобилни компании – „Рено“, „Пежо“ или „Ситроен“.

Идеята им е да внасят части за електромобилите в България и да ги сглобяват.Внасят се части от Китай, сглобяват се в България и се продават на пазара като европейско производство, без ограничения за външни пазари, каквито биха имали, ако бяха директно внесени от Китай.

Инвеститорите са декларирали пред общината, че проявяват интерес към пазара на Балканския полуостров. Освен в страните от Европейския съюз, те имат амбициите да изнасят автомобили за Македония, Косово, Турция и страните от бивша Югославия. Вероятно ще сглобяват нисък и достъпен клас автомобили, пише „Флагман“.

Проучванията все още са в начален етап и до няколко месеца ще стане ясно дали френската компания ще инвестира в България. Ако те се решат на този ход, то със сигурност ще изберат Бургас.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.