img

Дете каза на родителите си, че някой му говори! Те не му повярваха, но малко по-късно…

/
/
/
1016 Views

Среща с призракПрез последно време все по-популярни стават т.нар. видеобавачки или бебефони с камера. Те позволяват на грижовните родители да виждат и чуват какво става в стаята на детето и дори да си общуват с него по видеовръзката. Като правило тези видеобавачки се свързват с интернет, за да могат родителите да наблюдават отдалеч какво прави чедото им.

Оказва се обаче, че устройствата представляват сериозна заплаха и това изпитаха на собствен гръб младите съпрузи Джей и Сара от Вашингтон, които разказват за неприятния инцидент.

Те сложили видеобавачка в стаята на 3-годишния си син и в началото били много доволни. След известно време обаче синът им се оплакал, че се страхува да остава сам в стаята. Детето казвало, че някой разговаря нощем с него „по телефона” и това го плаши.

Отначало родителите му си помислили, че момченцето си фантазира и не обърнали внимание на думите му. Но веднъж, когато минавала късно вечер покрай детската стая, Сара едва не загубила дар слово. Тя чула как непознат глас говори зад вратата:”Събуди се, момченцето ми. Татко те гледа!”.

Когато развълнуваната майка влязла в стаята, то от говорителя на видеобавачката се чуло:”Тихо, някой идва…”. Оказало се, че неизвестни злосторници са разбили паролата на устройството и го използват за своите користни цели.

Сара и Джей веднага подали сигнал в полицията. Сега стражите на реда се опитват да засекат престъпника, съобщава SFGlobe. И съветват всички родители да се отнасят много отговорно при избора на парола за видеобавачката и да спазват всички правила за сигурност при използването на интернет.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.