img

Държавата започна да се тресе от скандали: Пеевски и Слави Трифонов се хванаха за гушите!

/
/
/
1038 Views

делян пеевски слави трифоновДокога Прокопиев и Трифонов ще бъдат „свещени крави“ за Темида?

Депутатът от ДПС Делян Пеевски направи обръщение след като бе разпитан като свидетел във връзка с твърденията на уволнената от ВСС съдийка Румяна Ченалова, предаде „Стандарт“.

Ето пълния текст на изявлението:

Днес, за пореден път, бях разпитван от Прокуратурата. Този път във връзка с твърденията на бившата съдийка Ченалова, че съм имал „пряко влияние върху случващото се в съдебната система“. Нямам нищо общо с подобни свободни съчинения, поради което и не намирам смисъл да коментирам същите. Мисля, че на обществото вече са напълно ясни, както целите, така и задкулисните автори на кампанията, осъществявана посредством записите и твърденията на Ченалова.

За мен е похвална бързината, с която Прокуратурата се сезира, за да бъда разпитан, но считам, че това не следва да се случва, само когато адресат на действията им е Пеевски. В тази връзка поставям въпроса – кога Прокуратурата ще се сезира и по отношение на други лица, като Иво Прокопиев или Слави Трифонов например. Кога Прокуратурата ще провери дейността на свързаните с Прокопиев бизнеси, като „Каолин“, фотоволтаичния холдинг „Соларпро“, финансовия посредник „Булброкърс“, сделките с пенсионния фонд „Доверие“, както и много други, за които в публичното пространство има многобройни твърдения и сигнали за извършени нарушения.

Когато говорим, че сме равни пред закона, то нека и на практика бъде така. Или страхът от медийните атаки на кръга „Капитал“ и от политическите връзки на Прокопиев е по – силен и лицата от този олигархичен кръг ще продължават да бъдат „свещени крави“ за българските правоохранителни органи.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.