img

Daily Express разкри: Турция помага на Ислямска държава за търговията с роби!

/
/
/
682 Views

робиТурция е изправена пред въпросителни относно ролята си във войната срещу тероризма, след като стана ясно, че „Ислямска държава“ управлява своя бизнес по трафик на хора от турска територия, пише Daily Express, цитиран от „Фокус“. Въздушните удари по петролните им полета свиха бизнеса на джихадистите с „черно злато“ и те се концентрират върху отвличането на мирни граждани от Сирия и Ирак.

Снимките на отвлечените се публикуват в социалните мрежи, за да могат купувачите да си ги поръчват от сигурността на своите домове. Цената на жените е около15 хиляди британски лири, а на децата- около 10 хиляди лири. Жените биват продавани в Близкия изток като сексуални робини, а мъжете – като работници. Други биват освобождавани срещу откуп.

През изминалите няколко седмици „Ислямска държава“ спечели над 170 милиона британски лири , след като отчаяни йезидски семейства платиха откупи да си върнат 250 жени и деца.

По данни на ООН най-малко 7 000 йезидски жени и момичета са превърнати в сексуални робини.

В документален филм на германски журналисти се показва посредник в турския град Газиантеп, който води преговори за трафика на хора. Той споделя, че за една година е трансферирал над 1.7 милиона британски лири от йезидски семейства към ИДИЛ, като откуп за освобождаването на жени и деца.

Представител на асирийската християнска община в сирийската провинция Ел Хасаке заяви вчера, че „Ислямска държава“ е освободила от плен 25 християни-асирийци срещу паричен откуп, съобщава Газета.ру.

„Успяхме да се споразумеем чрез посредници за освобождаването на 25 асирийци от плен на ИДИЛ. В замяна ние дадохме откуп на терористите“, заяви източникът. По неговите думи в плен на ИДИЛ остават още около 80 християни-асирийци.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.