img

Да си знаете! Ето какво агнешко ще ви пробутат в магазините за Великден!

/
/
/
1064 Views
Сподели с приятели
„Гръцките животновъди обмислят да пласират агнетата си за Великден не в Гърция, а в България, тъй като цени им били по-изгодни“, съобщава „Прото тема“.

„Тази година за първи път няма да сме изправени пред феномена български агнета да се продават за гръцки, и това е, защото цените на гръцките агнета са паднали толкова много, че са по-евтини и от тези в България“, казва пред вестник „Елефтерос типос“ председателят на гръцката асоциация на животновъдите Димитрис Камбурис.

Според изнесени от негови данни, живи агнета в Гърция се предлагали на цени от 2,20 евро за килограм, докато в България те вървели по 3,20 евро за килограм.

При тази ситуация търговците ще се затруднят да внасят агнета от България, тъй като цената им вече е по-висока. Това, естествено, ще спре незаконното предлагане на внасяни от България агнета на ниски цени, които да се продават за гръцки.

Изглежда, че търговците са склонни да дадат от 4,5 до 5 евро за килограм, докато животновъдите искали от 6 до 7 евро за килограм, пише вестникът.

Вестник „Прото тема“ припомня, че през януари властите в Гърция са разкрили голямо количество заклани агнета, внос от Румъния, които са били предлагани на пазара за гръцки.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.