img

Да ни е честито! Екатерина Захариева е новият правосъден министър със 126 гласа!

/
/
/
760 Views

Екатерина ЗахариеваСлед над час и половина дебати депутатите освободиха Христо Иванов от поста правосъден министър и избраха Екатерина Захариева за новия титуляр на Министерството на правосъдието със 126 гласа „за“, 66 „против“ и 17 „въздържал се“.

В изявлението си пред депутатите след края на дебатите протежето на олигарха Иво Прокопиев и прецзидента Росен Плевнелиев отговори на обвинението на Радан Кънев, че е заемала само постове, за които няма кандидати, че всъщност само може да си мечтае за постовете, които са ѝ предлагали да заеме, но тя е отказвала. А освен това е заемала е поемала министерски постове в много трудни моменти за държавата по време на служебните правителства.

Тя повторно репликира Кънев, като отговори на репликата му, че присъствието на служебен министър в редовното правителство е знак за предсрочни избори. Захариева каза, че в правителството простко вече има двама служебни министри, имайки предвид екологичното министерство и Николина Ангелкова.

Захариева обеща в максимално кратки срокове да внесе Закона за съдебната власт и твърда ще отстоява явното гласуване във Висшия съдебен съвет. Като и избори останалите си приоритети.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.