img

Честито! Фандъкова пак вдига цените на билетчетата за градския транспорт в София!

/
/
/
989 Views

АвтобусиБилетът за градски транспорт в София вероятно ще поскъпне напролет. За нови цени на превозните документи намекна кметът Йорданка Фандъкова.

На въпрос дали се подготвя увеличение на цената на билета, Фандъкова обясни, че Центърът за градска мобилност ще даде предложение до 1-2 месеца.

„Знаете, че миналата година имаше такова предложение на ЦГМ, но то не беше прието, защото не може да се залага само на цената на билета, а на по-удобни и атрактивни за гражданите превозни документи“, каза Фандъкова.

През 2015 г. от ЦГМ предлагаха билетът, който е левче, да стане 1,20 лв. Предложението обаче не стигна дори до обсъждане в комисиите на СОС, тъй като Фандъкова настоя да се предложат по-атрактивни карти за пътуване с градски транспорт.

Според запознати в момента се обсъжда предложение билетът да стане 1,50 лв., като обаче се запазят цените на картите за пътуване. Цената обаче ще се реши от СОС.

През 2017 г. пък трябва да бъде довършена тикет системата, която сега работи само в метрото, тролеите и трамваите. Тогава общината ще мисли за нова тарифна политика, като пътуването ще се плаща за изминато разстояние или почасово.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.