img

Черна статистика: Всяко второто дете е жертва в интернет!

/
/
/
820 Views

Децата в интернетВсяко второ дете е малтретирано онлайн. Това показва статистиката на сайта CyberCrime.bg, цитирана от „Монитор“, според която 42% от хлапетата стават жертва на някакъв вид тормоз в интернет. Експертите от ГДБОП, които поддържат платформата, стигат още до заключенията, че едно от четири деца пък е било малтретирано повече от един път.

„Дали със знанието, или без знанието на родителите все повече хлапета се сдобиват с профили в социалната мрежа. Много майки и татковци споделят, че децата им са се сдобили с Фейсбук малко след като са хванали буквара за пръв път. Според наблюденията на възрастните повечето малчугани го използват като платформа за игри или за да получават известия за класни и контролни от своите модерни учители“, обясниха разследващи, които се борят с този вид престъпност.

Дискусията „Трябва ли децата да имат Фейсбук?” обаче няма едноличен отговор. Въпреки безспорните позитиви на мрежата в нея невръстните деца не са в безопасност. Хлапетата могат да станат както жертва на свои връстници, така и на педофили.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.