img

БСП и АБВ готвят импийчмънт за президента?

/
/
/
1214 Views
Росен Плевнелиев
Ще има ли импийчмънт за Росен Плевнелиев

Атанас Мерджанов от БСП, бе гост в сутрешният блок на bTV, като коментира въпросите за сигурността в България, за увеличаването цената на винетките, както и неадекватното поведение на Росен Плевнелиев, пред чуждестранните агенции.

Мерджанов е на мнение, че в България не се вземат нужните мерки за засилване на сигурността на фона на случващото се по целия свят. Депутатът е член на Комисията по вътрешна сигурност, но е недоволен от факта, че се увеличава бюджета само на НСО, които се грижат за охраната на политиците.

Той също така заяви, че увеличаването на цената на винетките не е добре обмислена идея, тъй като не е ясно къде отиват парите и как се разпределят. Мерджанов обвини управляващата коалиция, че претупва дебатите по важните въпроси, тъй като имат парламентарно мнозинство и правят каквото си искат.

Бе засегнат и въпроса с изказванията на Росен Плевнелиев пред чуждестранни вестници и телевизии. Президентът пряко обвини Русия в „хибридна война“ на Балканите, което породи дискусии за неговата компетентност и обективност.

„Това интервю е в крещящ дисонанс със съгласието, което представителите на различните партии постигнахме при президента. Това е липса или на адекватност или провокативно действие, което служи на някакъв външен за България интерес”. Вместо да укрепва, той застрашава националната сигурност в един момент, много неспокоен за Европа и за Балканите”, заяви депутатът от БСП, който поясни, че и от АБВ са готови за дебат, относно импийчмънт на Росен Плевневлиев.

Вие как смятате, трябва ли да има импийчмънт за президента?

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.