img

Бриго Аспарухов: Атаките на Нова година в Кьолн са организирани!

/
/
/
745 Views

Атаки в КьолнДПС изигра решаваща роля за запазване на етническия мир през изминалите 25 години. Той съществуваше, съществува и ще го бъде, каза пред Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов.

„Това, което се случва сега, говори, че във всяка жива политическа партия се случват такива неща. През прехода във всички партии е имало разделяне, роене, оплюване на политически лидери. Казват, че това е демокрацията”, посочи той.

Аспарухов не можа да даде отговор на въпроса дали Лютви Местан ще направи своя партия. Това би било само негово решение. „Надявам се днес да даде отговор”, заяви бившият ръководител на НРС.

„Това, което ме впечатли в речта на Ахмед Доган, беше категоричната му позиция, че всеки, който се опитва да работи срещу интересите на България, ще го постигне съдбата на Местан”, каза още той.

Бриго Аспарухов коментира и нападенията в Кьолн. „Склонен съм да вярвам, че това е организирано, издевателствата над местните е с цел. Не вярвам това да е от отчаяние“.

„Опитите за създаване на „Ислямска държава”, завладяването на територия е опит да се възстанови т.нар халифат от 7 век, в който халифът е едновластен господар. Не е изключено това да бъде новият почерк на ИД – да провокира обществата в Европа по този начин”, каза още бившият шеф на НРС

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.