img

Брендо успя да спаси милионите си, чрез уникална схема!

/
/
/
766 Views

БрендоБрендо направил интензивни трансфери в последните дни на миналата година

Известният като Кокаинов крал Ивелин Банев-Брендо в края на миналата година е прехвърлил крупна сума в руски банки – разкрива „Уикенд”, като се позовава на ченгета, работещи във финансовото разузнаване.

Става дума за 10 милиона евро, като наредител на парите не е лично Брендо, а свързани с него лица. Всички косвени връзки обаче водели до заключението, че решението за трансферите е взето от мафиота – отбелязва изданието.

Във финансовото разузнаване през последните работни дни на миналата година е засечена свръхактивна дейност на дружества, свързани с компанията „Хоум фор ю”. Фирмите са направили над 100 превода към банки в Москва, като сумите са били различни – от 50 000 до 250 000 евро. Като основания са посочени инвестиционни намерения в областта на проителството и покупка на недвижими имоти. Това далеч не е първия случай, в който това дружество се използва за прехвърляне на капитали със съмнения за пране на пари по оста България – Русия.

За родните служби от години е перфектно известно тясното сътрудничество между Брендо и руската мафия. Българинът дори ръководеше канал за кокаин от Латинска Америка към Русия и бившите страни от Съветския съюз. Заради този канал и до ден днешен Евелин Банев има проблеми с румънската прокуратура заради убийство на 49-годишния гражданин на северната ни съседка Спиридон Джордже.

Брендо използва последните дни на годината за трансферите си

Тялото му бе открито на 30 април 2011 г. в село Българево, близо до Каварна. Румънецът е бивш митничар. Говори се, че след като се махнал от митниците, станал агент на румънските специални служби и е бил внедрен в мафиотските среди.

Съдебната експертиза показа, че Спиридон е бил отровен с миша отрова. Още преди инцидента с отравянето Джордже е бил обект на засилен интерес от страна на българските спецслужби. Те засичат поредица от негови срещи с Брендо. На тези срещи обсъждана голяма пратка с кокаин в Одеса, а мишата отрова е наказание за провалената операция – твърди изданието.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.