img

Бомба от Донецк! ДНР и ЛНР създават нова независима държава – Малорусия!

/
/
/
214 Views

Това ще бъде нова държава със собствен флаг, конституция и столица в Донецк.

Това обяви днес лидерът на Донецката народна република Александър Захарченко по повод решението да бъде създадена нова държава Малорусия, цитиран от руските и световните медии. Ние, представителите на регионите от бившата Украйна (с изключение на Крим), заявяваме за учредяването на нова държава, която е правоприемник на Украйна. Ние сме съгласни новата държава да се нарича Малорусия, тъй като самото име „Украйна“ вече е дискредитирано“, се казва в конституционния акт, представен в Донецк.

В документа се отбелязва, че Малоррусия това е многонационална държава, в която държавните езици са молоруски и руски, признават се и правата на носителите на регионални езици.

Това е федерална държава с широка автономия и с флаг на Богдан Хмелницки. Столицата е Донецк, а „Киев остава само историко-кулутурен център без статут на столичен град“. Създателите на Малорусия стъпват на това, че ДНР и ЛНР са останали единствените територии от „бивша „Украйна“ (ако не се смята) Крыма“, където се е запазила законна власт. „За да бъде предотвратен хаосът, предлагаме въвеждането на извънредно положение за срок от 3 години. През този срок се забранява дейността на всички партии и се започва разследване с участието на международната общественост на престъпленията в Одеса, Донбас и на Майдана.

Това решение зрееше отдавна и днес днес предлагаме този вариант, който ще позволи да бъде спряна войната“, подчерта Захарченко, цитиран от Интерфакс. Напомняме, че ДНР и ЛНР бяха образувани през 2014 г., тай като смята, че в Киев бе извършен държавен преврат след безредиците на Майдана и не признават новата власт там.

Превод: БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.