img

Бойко Борисов отсече: Ще строим затвори за бежанците!

/
/
/
638 Views
Сподели с приятели

Бойко БорисовДъблинското споразумение не работи. Явно ще трябва да строим затвори за бежанците, защото лагерите, в които ги настаняваме в момента, са на свободен режим. Хващаме ги по 6-7 пъти в нарушение, връщаме ги и нищо не се променя. Притокът на бежанци трябва да се спре, докато не се вземе решение на общоевропейско ниво.

Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на блицконтрол в парламента, след като му беше отправен въпрос от лидера на БСП Михаил Миков.

„Дъблинското споразумение не работи. Позицията на българското правителство е такава, че квоти не трябва да има. Трябва незабавно да се затворят границите. Тези, които са влезли вече в Европа, ще бъдат разселвани, интегрирани, социализирани. Тези, които бягат от смъртта, да бъдат приети. Другите – да бъдат върнати по родните си места. В Европа в момента няма човек, който може да каже с бежанския поток как и какво ще стане. Винаги съм казвал, че едно от добрите неща, които направи предното правителство, е началото на строежа на оградата по границата. Просто трябва да се затворят границите в момента, докато не се вземе генерално решение за справяне с проблема”, добави премиерът.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.