img

Бойко Борисов отново се забърка в грандиозен скандал!

/
/
/
835 Views
Сподели с приятели

Бойко БорисовПредседателят на ВКС Лозан Панов обяви по време на заседанието на ВСС, че е получил SMS от Бойко Борисов за „двете каки“. Премиерът отиде в съвета и потвърди.

Съобщението е получено в 12:14 часа, докато съдебните кадровици обсъждаха проверката на скандалните записи от „Яневагейт“. Панов попита защо ВСС дори не е направил опит да извика за обяснения Борисов, който е основна тема на разговорите между бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова. Отговор обаче не последва.

Малко след това той обяви, че съдебната система трябва да запази достойнството си и не може да не сподели с медиите какво съобщение е получил. В него се казва:

„Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа с двете каки, не го приехме“.

Панов настоя компетентните органи да проследят пътя на това съобщение, като не се нае да коментира защо според него Борисов му е препратил въпросния SMS. Шефът на ВКС добави, че го е показал и лично на главния прокурор.

„Ще ви предоставя телефона за анализ, ако искате“, предложи той и на медиите.

Заради случилото се членовете на ВСС излязоха в почивка.

Малко по-късно Бойко Борисов пристигна в сградата на ВСС, но не каза от кого е получил SMS-а, прочетен от председателя на ВКС, а само, че го е препратил на Панов. Tака искал да покаже готовността си да дойде пред ВСС, но не това бил начинът да бъде изслушан от кадровиците.

Нямало значение кой му е пратил съобщението.

По думите на премиера той дошъл заради желанието на магистратите да се занимават с политика. Не му било приятно да чете по медиите как искали да го изслушат по „Яневагейт“, а той не идвал.

„Никога не съм си позволявал да казвам какво да правите. Който ме познава, знае, че нямам VIber. Аз просто имам лош навик да приемам всеки, който е в някаква беда. Аз нямам никакво желание да се меся във вашата работа. Не се явявам при вас защото многократно и публично заявих, че нямам нищо общо с двете съдийки. Дори си позволих да ги нарека каки, което е малко обидно може би“, каза още Борисов.

Той добави, че дава дума, че никога не се месил в работата на Лозан Панов.

И продължи:

„Много ви уважавам, но не се вкарвайте в политически игри. Най-чистосърдечно ви казвам,нямам отношение към записите“.

Според него с ВСС имали максимално добри институционални отношения и затова си позволил да пита защо го викат. А той пък викал тях в сряда на заседанието на в Министерски съвет, зада ги пита за съдебната реформа.

Борисов призова членовете на ВСС за институционален мир и заяви, че думата Съдебна реформа, трябва да изчезне от техните речници, след като я направят.

Лозан Панов заяви, че се е обадил на Борисов, за да му каже, че е получил съобщението му. Висшият магистрат го попита защо му е го е пратил, защо точно по време на дебата за „Яневагейт“ и защо си мисли, че се прави политика и от кого точно.

Премиерът обаче не отговори.

На тръгване от ВСС той заяви:

„Ако има нещо, Лозан Панов да ме извини. Продължаваме да работим“.

След това отказа да говори пред журналистите.

По-рано Лозан Панов бе категоричен, че ще продължи да изразява позицията си „без значение от заплахи и медийни манипулации“.

Доброто и злото са въпрос на избор, а свободата е по природа. Като председател на върховна институция видях как бяха бламирани ключови промени в Конституцията и беше мой дълг да говоря. Мълчанието те прави съучастник в това, с което не си съгласен. Мълчанието прави хората страхливци, коментира той.

Междувременно ВСС прекрати проверката по случая „Яневагейт“. Етичната комисия към съвета предложи проверката да бъде прекратена, защото тя не е успяла да събере достатъчно годни доказателства за извършени нарушения.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.