img

Богородица от Сирия слага край на пандемията

/
/
/
311 Views
Сподели с приятели

Пандемията от Ковид-19 е Божие наказание за целия свят, но Богородица е успяла да измоли от Бог вирусът постепенно да отстъпи.

В това са убедени служителите на един от 40-те манастира и църкви в сирийския град Сайдная, наричан втория Йерусалим.

„Докато гледах иконата на Дева Мария, я чух да пита Сина си: Иисусе Христе, моля те, вдигни епидемията (коронавируса) от света. Но Господ отвърна лицето си. Девата продължи да моли Сина си, но Той отказваше да я изслуша. В един миг проговори, казвайки следните слова: Този свят е отчужден от Мен, светът е лишен от милост, любов и молитва“, разказва монахиня от светата обител там. Според нея в този момент тя е започнала горко да ридае и да се моли:

„О, Дево, не ни оставяй. Продължавай да се молиш за всички нас и чрез Твоето застъпничество пред Иисус Христос епидемията да бъде премахната и всеки болен да бъде излекуван“.

Докато тя все още плачела на земята, младата жена усетила, че сякаш тялото ѝ било телепортирано и вече се намирало в светилището на Богородица, което се намира в криптата на манастира. Именно там поклонници от цял свят се стичат, за да получат безценна реликва – памуче, натопено в маслото от кандилото пред чудотворната Богородица от Сайдная. В този момент монахинята видяла самата Богородица. Тя ѝ казала следното: „Аз триумфирах! Убедих моя Син и моя Бог да прояви своята милост и да премахне тази епидемия от света“.

С тази икона и други реликви, намиращи се в манастира, се свързват още множество чудеса. По време на гражданската война в Сирия няколко ракети се насочили към манастира. Едната паднала, но не избухнала.

Втората от типа земя – земя летяла към обителта, но Богородица се появила от небето в сияние и отклонила бомбата встрани, разказва игуменката на манастира майка Верона. Чудото е потвърдено и от генерал от сирийската армия. Безчет са и чудесата на изцеление.

Източник: Ретро

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.