Водещи новини

БИЗНЕС

Най-важното от света на бизнеса

Ето как ни лъжат в магазините! Задължително следете за това!

Как ни лъжат в магазините

Комиcиятa зa зaщитa нa пoтребитeлитe с важна информация! Лъcнa нaглaтa измaмa нa магазитите за хранителни стоки. Задължително провepявaйтe cи касовитe бeлeжĸи пpeди дa нaпycнeтe oбeĸтa! Eĸcпepти cъвeтвaт дa пpoвepявaтe ĸacoвитe cи бeлeжĸи, cлeд ĸaтo пaзapyвaтe в няĸoй oт xипepмapĸeтитe. Haй-дoбpe e тoвa дa cтaвa нa мяcтo, пpeди дa cтe нaпycнaли oбeĸтa. Cпopeд cпeциaлиcти, ĸлиeнтитe нa xипepмapĸeтитe нeпpeĸъcнaтo плaщaт пoвeчe, дopи ... Read More »

7 причини, поради които няма да станете милионер! Вижте ги и си помислете!

Защо не съм милионер

Според доклад на консултантската компания Capgemini, голяма част от богатите хора в света работят в сферата на технологиите, финансите и медицината. Изборът на професия е в основата на това дали в бъдеще вие ще успеете да преминете границата от милион лева, долара или евро, пише Profit.bg Грант Кардон, който сам е натрупал състоянието си, заявява, че хората трябва да престанат ... Read More »

Задава се нов скандал: Цветан Василев мисли схема, ще си купува телевизия!

Цветан Василев

Укриващият се от правосъдието в Белград фараон Цветан Василев води преговори за покупката на кабелна телевизия „Би Ай Ти“, която е със седалище в Америка, пише „Уикенд“. Собствениците на медията са братята Павел и Румен Вълневи, които от години живеят в Чикаго и развиват мащабен спедиторски бизнес. Според мълвата, която се носи усилено в медийните среди от около месец насам, ... Read More »

Официална информация: Вижте колко от мигрантите в България работят!

мигранти

Имигрантите от първо или второ поколение, които по някакви причини са останали постоянно в България, са предпочитали да работят най-вече по т.нар. „нестандартно работно време“, отчитат данни от анализ на Евростат, посветен на работещите имигранти в ЕС през 2014 г., които са се установили на територията на Евросъюза, пише dnes.bg. Около 40 на сто от пребиваващите в България чужденци са ... Read More »

Всеки трябва да го знае! Вижте как да се предпазите от източване на картата!

източване на карти

В разгара на пазаруването преди Коледа е важно и как да се предпазим от опасността да бъдат източени дебитните и кредитните ни карти – крие ли опасност плащането през ПОС терминал, лесно ли е да източат парите ни от безконтактна карта и какви са капаните, които залага онлайн пазаруването. По данни на БНБ в България в момента има около 7 ... Read More »

Нова скандална схема: МО пуска на търг 220 дк. апетитни имоти!

Министерство на отбраната

Министерството на отбраната пуска за продажба изключително апетитни застроени терени на метри от плажа. Това са имоти с отпаднала необходимост, съгласно списък утвърден от министъра на отбраната, край Червенка и Царево. Общата (застроена и незастроена) площ на трите терена е 220 417 кв. метра (220 декара)! Става въпрос за местностите «Вугарски път» край Царево, и «Аклади» и «Червенка» край Черноморец. Справка ... Read More »

Много важна и лоша новина за шофьорите! Винетките ще важат до…

Винетки

Годишната винетка вече ще бъде валидна от 1 януари до 31 декември на годината, за която е издадена, а не както е в момента – до 31 януари на следващата година. Това реши правителството с приемането на нова Наредба за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътната инфраструктура по Закона за пътищата. Така срокът на валидност се ... Read More »

Държавата реши! По 200 лв. на безработните в чужд град!

200 лв

Безработните, които започнат работа в друг град, ще получават пари за наем и детска градина, както и такса за интернет, но за не повече от една година. Това предвиждат окончателно приетите промени в Закона за насърчаване на заетостта, пише Труд. Засега се предвижда сумата да е около 200 лв. на месец, като при проявения интерес социалното министерство е предвидило да ... Read More »

Частни болници в България дерат по 15 бона такса за раждане!

Бебета

Бременни и техните близки у нас са принудени да броят купища пари в болниците, за да се грижат за тях както трябва, докато раждат. 15 000 лева е платила жена в голяма частна акушеро-гинекологична болница в София, в която е дала живот на рожбата си. Това става ясно от фактури, пише в. „Монитор“. Бременността на жената протекла нормално. Хоспитализирана е ... Read More »

Създателят на еврото призна: Къщата от карти ще се срути!

Евроцентове

„Целият проект, наречен Евро е неработещ в сегашния си вид и един ден тази къща от карти ще се срути, ще изпадне в колапс”, алармира от страниците на влиятелния лондонски Дейли Телеграф проф. Отмар Исинг. Той е създател на еврото и първи главен икономист на Европейската централна банка. „Еврото беше предадено от политиците, които доведоха експеримента до деградация, за да ... Read More »

Jerusalen Post направи списък с най-влиятелните евреи в света!

Влиятелни евреи

Всяка година ежедневникът Jerusalem Post съставя класация на 50-те най-влиятелни евреи в света. Тази година изненадващо на едно от първите места е Иванка Тръмп. До неотдавна тя бе позната само като разглезената дъщеря на Доналд Тръмп, но след кандидатирането му за президент участва активно в кампанията на баща си. Ето и кои са най-влиятелните евреи по света според Jerusalem Post: ... Read More »

Интернет гърми: Картелът на горивата готви нов удар!

Картел на горивата

Хиляди представители на средния и дребен бизнес изригнаха като вулкан срещу монопола на горивата, от който в момента богато се възползват големите вериги бензиностанции Shell и OMV.Потребителите са възмутени от готвените промени в законодателството, които предвиждат едноличните търговци на петрол да внасят авансово 300 000 лева в държавната хазна. „Това ще убие семействата, които имат една или две бензиностанции. За ... Read More »