img

Битата учителка отговори на агресията с отворено писмо: Нацията ни е обречена!

/
/
/
728 Views

бита учителкаБитата учителка от Севлиево, разпространи отворено писмо, чрез медиите, обръщайки се към колегите и родителите, съобщи sevlievo-online.com.

Припомняме, тя бе ударена от майка на второкласник пред очите на децата в училището в Малко Търново, след като бе повикана заради поведението на отрочето си. Директорката и учителката от СОУ „Васил Левски“ се обадили на 29-годишната жена, за да й съобщят, че детето й се държи лошо в клас. Крещяло и пречело за нормалното провеждане на часовете.Ядосана, ромката отишла до училищната стая, където учило детето й и влетяла с шут в стаята. Започнала да крещи на учителката и да настоява за отговор на въпроса: „Моето ли дете е най-непослушното?“.

Ето какво написа атакуваната учителка

“ Уважаеми познати и непознати родители и колеги, Нямам личен профил в социалните мрежи, затова използвам публичното пространство на sevlievo-online.com, за да благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден за мен момент. Осмелих се да оповестя случая публично, защото това не е прецедент. През последните месеци сме свидетели на подобни инциденти с колеги и в други градове. Жалко, че колегите не са намерили духовни сили, за да ги направят обществено достояние. Опасявам се, че нация, която посяга на учителите илекарите от Спешна помощ по време на професионалните им дейности, е обречена. Особено ако 8-годишното бъдеще на тази нация става свидетел на подобни потресаващи сцени.

Обръщам се специално към родителите на децата от 2 „а“ клас на СОУ „Васил Левски“, защото като педагог аз загърбвам личните си болки и съм притеснена за преживения от децата шок. Убедена съм, че психологът на училището си е свършила блестящо задълженията и е намерила най-точните думи, с които да успокои децата. Но и вие, скъпи родители, потърсете най-адекватният начин да обясните на своите рожби, че онова което виждат в обкръжаващото ги общество невинаги е пример за поведение, защото те все по-често ще се срещат с подобна агресия и би трябвало да са подготвени за нея.

Благодаря за пожеланията за бързо оздравяване, макар че едва ли ще бъда скоро на професионалният си пост, защото по-сериозен от контузената ми и обездвижена ръка е проблемът с увредено зрение по време на инцидента. Предстои ми сериозно лечение и вероятно операция на окото, поради което ви моля да не се впечатлявате, ако ме срещате по улиците, а аз не ви забележа. Лекарите са категорични, че травмата на окото ми не позволява да се коригира зрението. Поне към момента. С уважение към всички Вас и Вашите-наши деца: Емилия Калоянова“.

Преписка за причинена телесна повреда е заведена срещу жена от Севлиево, нанесла побой над учителка по английски език в СОУ „Васил Левски“, гласи полицейската информация за ивцидента. Скандалът в учебното заведение възникнал преди обед на 6 януари.

Майката на ученик влязла в класната стая и предизвикала скандал с преподавателката, като й нанесла удари с ръка по лицето и тялото. Към 10:30 часа в средното общообразователно училище пристигнали полицаи, за да спрат боя между 26-годишната майка и учителката. Работата по цялостното изясняване и документиране на случая продължава, заведена е преписка. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на РП-Севлиево.

Според представители на училището, майката била недоволна от грижите, които са положени за физическия комфорт на детето й. Учителката от своя страна споделила с колеги, че ще търси правата си по съдебен ред.

Днес от Община Севлиево ще излязат с официална позиция по скандала.

Допълнителни мерки за сигурност са предприети в самото училище, заяви за Дарик директорът на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово Георги Маринов. Той бе категоричен, че е направено необходимото да не се допускат външни лица по време на учебен процес.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.