img

Бил Гейтс шокира света: Над 30 милиона души ще умрат от страшна епидемия!

/
/
/
3305 Views
Сподели с приятели
Не откачайте, но Бил Гейтс смята, че „зад ъгъла“ ни чака нова епидемия, за която не сме подготвени.

Милиардерът-филантроп предупреди за „значителна вероятност за голяма и смъртоносна пандемия в съвременния свят“. На конференция пред масачузецката медицинска аудитория Гейтс би аларма за потенциална треска, която може да засегне повече 33 милиона души по целия свят само за 6 месеца, предава Washington Post.

Гейтс, който твърди, че обикновено е оптимист откъм човешки прогрес, твърди, че светът, като и САЩ, трябва да имат готовност за пандемията. „Ако някъде е имало оръжия, които са направени, за да унищожат над 30 милиона души, правителствата щяха да се подготвят максимално бързо за тях. Когато става дума за биологична заплаха, не трябва да се отлага, а да се действа по същия начин“, коментира той.

Това е проблем, за който милиардерът говори от известно време.

Той го е споменавал на няколко конференции и важни срещи през 2016 година, като например тази в Мюнхен преди година, Световният икономически форум в Давос и много други.

Гейтс цитира симулация от Института за моделиране на заболяванията, за да покаже колко смъртоносен може да се окаже новият грипен вирус, когато населението е неподготвено. Това далеч не е единственият източник, предупреждаващ за такава възможност. Проектът на Оксфорд за глобалните приоритети, публикуван през 2016 г., показа, че природната пандемия, заедно с ядрената война, са най-големите рискове за цивилизацията в момента. Присъединяването към тези заплахи като основна грижа е вариацията на естествената пандемия – умишлено създадена пандемия, като тази, която може да се счита като атака на биотероризма.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.