img

Бащата на момчето, пребито от полицията: Само Румен Радев ни се обади и ме разплака

/
/
/
1707 Views
Сподели с приятели

Бащата на пребитото на протеста вчера момче сподели пред телевизия 7/8, че синът му е в тежко състояние, а единственият човек, който се е обадил до сега на семейството му е президентът Румен Радев.

Бащата заяви още, че съдят МВР за нанесения побой над момчета, а адвокат Николай Хаджигенов е поел защитата.

Президентът Румен Радев лично е потърсил контакт със семейството. Бил е загрижен за състоянието на момчето и е заявил подкрепа и готовност с каквото има възможност да помогне, разказа още бащата на пострадалия.

Бащата на момчето заяви, че синът му е споделили, че единственото, което си мисли, докато го бият е, че ще бъде убит. Момчето е завършило Американския колеж преди да започне да учи право в Хага. Освен това е активен спортист.

По думите на родителите му, заради ударите по главата, някои моменти от вечерта му се губят. Разказал е още, че хората зад него са провокирали полицаите и са хвърляли срещу тях предмети, след което са го изблъскали към тях.

Полицаите не са реагирали към провокаторите, но пък са го повалил на земята за секунди, след което са последвали удари.

Момчето продължава де в тежко състояние, разкриха още близките му.

По-рано бащата разказа за кошмарната нощ която са прекарали пред полицейското управление умолявайки органите на реда на момчето да бъде указана незабавна медицинска помощ.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.