img

Български лекар от МВР най накрая каза истината за К-19

/
/
/
997 Views
Сподели с приятели

Ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите от лотарията, отколкото да умрете от новия коронавирус COVID-19, коментира Д-р Веселин Йолов от Медицинския институт на МВР.

„Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото: 81% от случаите протичат в лека форма. 14% от случаите са умерени. Само 5% от случаите са критични“, посочва Д-р Йолов във фейсбук.

„Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%“.

„Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него“, подчертава Д-р Йолов и дава за сравнение, че смъртността от атипична пневмония е 10%, докато при COVID-19 е едва 3,4%.

„Да вземем един от най-лошите дни досега – 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус. На същия ден: 26 283 души са починали от рак. 24 641 души са починали от сърдечни заболявания.

4 300 души са починали от диабет:, отчита експертът и добавя, че в цял свят „комарите убиват 2 740 души всеки ден. Хората убиват 1 300 души всеки ден. Змиите убиват 137 души всеки ден“.

„Всичко това идва да покаже, че няма нужда от излишна паника. Спрете да изкупувате всевъзможни лекарства от аптеките, не се запасявайте с хранителни продукти все едно идва краят на света. Обръщайте внимание на добрата лична хигиена, поддържайте имунитета чрез добра храна и качествени витамини и си живейте живота“, съветва Д-р Йолов.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.