img

България отново се тресе от скандали след случката с турските шпиони!

/
/
/
1014 Views
Audi Q7
Снимката е илюстрирана

Потуленият  скандал със задигнатия и после върнат луксозен джип, свързан с турските специални служби МИТ, въпреки манипулациите на властта, добива все по-реални очертания, предава Афера.

Преди месец возилото бе откраднато от гараж на СПА хотел Драгалевци, собственост на брата на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. В джипа имало подслушвателна техника, както и служебни карти на четирима турски шпиони.  След осветяване на кражбата от страна на медиите, родните служби и МВР си противоречаха – шефът на ДАНС отрече, че има изобщо такъв случай, а вътрешният министър потвърди частично. По документи джипът Audi Q7 се води на богат роден изселник в Турция.

Източници на Афера разкриват, че зад кражбата на автомобила прозират  шпионски игри, свързани с властта. Джипът е откраднат от  бригади, свързани с арестувания наскоро в Банско В. Мавриков. По-късно возилото е върнато, като е оставено на Околовръстното в столицата. След това се оказва, че южната ни съседка установява, че липсва ‘’нещо много важно’’  в автомобила, свързан с турските спецслужби. Това „нещо“ е свързано с информация.

Турците са вбесени и изведнъж – на 9 януари в Банско полицаи арестуват Мавриков, като в дома му и на други адреси откриват 6 крадени луксозни автомобила. Тогава местни медии пишат контролирано, че находката изумила полицаите. Оказва се обаче, че ченгета отдавна знаят, че Мавриков върти канал за крадени коли , пише още Афера. Турският джип е задигнат именно от бригади, свързани с Мавриков. Малко след това той е арестуван, а пред медиите обяснява, че е бит от ченгетата.  Въпросите, на които до този момент никой не отговаря, са:

– Ако някой е дал поръчка да бъде откраднат именно този джип, заради това „важно нещо“, което впоследствие липсва, то значи ли, че крадците са си свършили работата?

– Очаква ли се от Мавриков да каже поръчителя?

– Дали родното МВР не действа само , когато турските власти му скръцнат със зъби?

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.