img

Българин отново влезе в Книгата за рекорди на Гинес! Демонстрира изключителна сила

/
/
/
586 Views
Сподели с приятели

26-годишният Борис Налбантов подобри световното постижение за най-много набирания за една минута с тежести, видя Е-новини.

Този път с 18-килограмова раница на гърба, докато виси на лоста.

Малцина могат да се похвалят, че името им е в книгата на Световните рекорди на Гинес. А едно момче от България успява за втори път да надскочи собствените си възможности и да чупи рекорди. Заради изключителни спортни умения на лост.

„Няма нещо, което да не може да се случи, ако човек, който наистина го иска, си го постави за цел”, споделя Борис Налбантов пред NOVA.

Последното постижение на Борис го изстрелва в лигата на рекордьорите – 38 набирания само за 1 минута. И то с 18 кг тежка раница на гърба.

„Ръцете трябва да са ти здрави, но не те правят чудото. Най-важната роля играе гърбът. Трябва и да са ти достатъчно здрави предмишниците, за да се държат през цялото време и достатъчно издръжливи бицепсите”, смята Борис.

Няма нищо случайно в успехите, медалите и рекордите, защото от дете Борис отдава живота си на спорта. Още когато е само на 6, започва да тренира борба. Няколко години по-късно детското боричкане прераства в сериозни тренировки по два пъти на ден.

Въпреки че не учи в спортно училище, а в руска гимназия, Борис изгражда желязна дисциплина. 12 години се състезава професионално. Завоюва златни медали като републикански шампион. Решава обаче да се откаже от тепиха, но не и от спорта.

Така през 2017 г. атлетът поставя първия си рекорд за най-много набирания за една минута. 54 пъти Борис се изтласква над лоста, и то в рамките на 60 сек.

3 години по-късно американец подобрява първия рекорд на Борис, но това не отказва атлетът. Напротив – още по-силно иска да надскочи себе си. И така лостът и набиранията, но този път с 18 кг тежести, отново му носят спортна слава и заслужено място сред най-добрите.

Борис вярва, че неговият личен пример вдъхновява други да преследват целите си докрай.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.