img

Баба ми ми даде рецептата за магическта комбинация йод с чесън-Мощно лекарство за какво ли не!

/
/
/
1976 Views
Сподели с приятели
Магичният йод е така нареченият йоден разтвор с чесън за забележителните му лечебни свойства.

Поддръжниците на традиционната медицина са убедени, че йодът с чесън може да излекува огромен брой различни заболявания. Използва се при лечение на разширени вени, гъбички на ноктите, петна и дори за увеличаване на гърдите. Тинктурата помага отлично на онези, на които тя помогна да лекуват натъртвания и рани. Натъртванията изчезват само за няколко дни. Ако говорим за ставни заболявания, тогава за максимален ефект е по-добре да комбинирате няколко метода на лечение наведнъж.

Лечение на ставите с народни средства

Каква е основата за лечение на ставите с чесън и йод? В народната медицина йодът се оценява за неговия регенериращ ефект с отстраняване на симптомите на подпухналост. Йодната мрежа има противовъзпалителен и аналгетичен ефект при лечение на общи ставни заболявания – артрит, полиартрит, подагра, артроза.

И въпреки че официалната медицина недоверчиво третира лечебните свойства на йода, приложен върху кожата, свидетелствата на хората служат като доказателство за ефективността на лечението. Йодът причинява локално кожно дразнене, подпомага облекчаването на синдрома на болката. Прониквайки през кожата вътре в кръвоносните съдове, тя се разпространява през тялото и има бактерицидно действие в капилярите. Тинктура от йод стимулира вазодилатацията и намалява стагнацията на възпалените стави.

Що се отнася до чесъна , той съдържа алицин, който е естествен антибиотик. Чесънът помага да се премахне възпалението и да се унищожат вредните микроорганизми.

СЪСТАВКИ: 3-4 скилидки чесън; 30 мл йод (приблизително 3 шишенца); контейнер от тъмно стъкло за крайния продукт

ПРИГОТВЯНЕ Нарежете чесън и го сложете в шишенцето. Прехвърлете го в приготвения контейнер. Покрийте с йод целия чесън. Разтърсете и настоявайте една седмица на тъмно място.

Прилагайте го в зоната на възпаление не повече от 3 пъти седмично. Преди да нанесете йод, почистете кожата със сапун и вода и избършете. Не прилагайте непрекъснато течността, което може да причини силно дразнене.

Йодена мрежа

Това прекрасно решение може да се справи с всички проблемни области: колената, гърба, ставите, всякакви рани и натъртвания. Болките и синините ще изчезнат много бързо. Предимството на този инструмент е простотата и достъпността, тъй като необходимите компоненти могат да бъдат намерени във всеки дом.

СЪВЕТ НА РЕДАКЦИЯТА

Преди да продължите лечението с тинктура с йод, е необходимо да направите тест за поносимостта на това лекарство. Нанесете върху чувствителната област на кожата (вътрешната повърхност на предмишницата, вътрешната страна на лакътя) 2-3 тънки линии с лекарството. След 15 минути проверете кожата за дразнене, зачервяване, мехури. Ако се появи, не можете да използвате йода за лечение.

Противопоказания са и проблеми с щитовидната жлеза, алергични реакции, повишена температура, бременност. Опитайте тези инструменти, за да облекчите живота си и да излекувате досадните заболявания!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.