img

Арестуваната председателка на Жени ГЕРБ живее в палат за 1 млн. лева (СНИМКИ)

/
/
/
2281 Views
Сподели с приятели

Арестуваната вчера при мащабна акция на ДАНС и Специализираната прокуратура Ирена Соколова (бел. ред заради водната криза в Перник), бивш областен управител на Перник, бивш депутат от ГЕРБ и лидер на Жени ГЕРБ, се шири в тузарски апартамент от близо 250 квадрата в луксозната резиденция „Анастасия” в софийския квартал „Гоце Делчев“, пише Lupa.bg.

Просторното жилище на 48-годишната перничанка е ситуирано на 4-ия етаж в помпозната сграда, построена през 2013 г. от окъпания в съмнителна слава предприемач Димитър Барбуков в района „Мотописта” до оживения бул. „България”. Съседи на Ирена Соколова издават, че тя се нанесла със съпруга си Евгени в баровското жилище преди около 5 години. Наскоро с апартамент в резиденция „Анастасия” се сдобила и голямата дъщеря на Соколова – Александра. Възможно е обаче тя да е под наем.

Арестуваната председателка на Жени ГЕРБ живее в палат за 1 млн. лева (СНИМКИ)

Обитаваният от Ирена Соколова апартамент в резиденцията е с изглед към Витоша и е възможно най-големият, който се е предлагал за продажба. Цената му доближава 1 милион лева. С жилище в резиденцията разполага и Евгени Минчев, който от години е близък с Барбукови.

Собствениците на ВИП жилища в резиденция „Анастасия” ползват 5-звезден сервиз целогодишно. Камериерки, сервитьори и охранители обслужват денонощно обитателите на олигархичния жилищен комплекс. Голямата гордост на резиденцията са общите пространства.

Арестуваната председателка на Жени ГЕРБ живее в палат за 1 млн. лева (СНИМКИ)

„Резиденция „Анастасия” не е нито първата, нито единствена резиденция в София, но има характеристики и атмосфера, които я правят уникална: тържествено и богато декорирано фоайе, тежка ламперия от дърво, плетеница на пода от 8 вида мрамор и оникс, огромни кристални полилеи, уникални акценти и елементи, произведения на изкуството, много малки вещи и детайли, които те отпускат и пренасят в нов свят.

В един от ъглите има библиотека с богата литература, така че може просто да влезеш и да почетеш книжка – английска, руска и българска литература; в другия ъгъл се мъдри роял на цели 280 години, инкрустиран със седеф, с клавиши от слонова кост; може да вкусиш глътка изкуство в напрегнатия ден в откритата галерия на Резиденцията, защото от всеки ъгъл наднича платно на значим художник.

Роялът във фоайето на Ирена Соколова е инкрустиран със седеф, а клавишите му са от слонова кост.

Арестуваната председателка на Жени ГЕРБ живее в палат за 1 млн. лева (СНИМКИ)

Ирена Соколова е собственик на най-големия апартамент от 250 квадратни метра в тузарската Резиденция „Анастасия“.

Ирена Соколова очевидно няма проблеми с финансите. Преди години тя бе атакувана, че е част от кръга „Котараците” в Перник. Нейният шурей Юрий Соколов, брат на мъжа ѝ Евгени, е изпълнителен директор в няколко от фирмите на пернишките бизнесмени Иван Асенов и Богомил Гьорев, известни като Котараците.

Арестуваната председателка на Жени ГЕРБ живее в палат за 1 млн. лева (СНИМКИ)

Източник: Факти

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.