img

Антонио Никасо: Италианската мафия пере пари в България, мога да ви направя съдебната реформа!

/
/
/
836 Views

Антонио НикасоНевъзможно е да се мисли за наркотрафик без да се мисли и за корупцията във властта. От нея идва недоверието в институциите – това, което наблюдаваме при вас в България. Тук липсва доверие в прокуратурата, от което следва и липса на смелост у полицията да се бори с трафика, както и желание у хората да помагат в тази борба. Това обяснява защо ндрангетата се е обърнала към България като страна, в която да инвестира своите капитали.

Това каза в студиото на Нова телевизия професор Антонио Никасо, автор заедно с италианския прокурор Гратели на книгата „Бялото злато”. Той посочи, че в Италия е прехванат разговор между представители на мафията, в който става дума за строителство на скъп хотел на Българското Черноморие. Това е бил проект, в който се е предвиждало пране на пари от престъпниците, получени в Италия. След намесата на службите, този проект е бил осуетен.

„Има мафия без корупция, но няма корупция без мафия”, каза още професорът. Той определи като „много съмнителен” факта, че у нас няма осъден за връзки с организираната престъпност.

Според него, у нас действат поне шест престъпни мрежи, свързани с пренасянето на наркотици. Някои от тях са в пряка връзка с ндрангетата, българи са забелязани в Перу и Колумбия в компанията на наркотърговци и производители на кокаин.

„Това е известно, но тези хора никога не са били арестувани и срещу тях никога не е повдигано обвинение”, каза още Никасо.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.