img

Американски политолог разкри кои страни се кани да окупира Владимир Путин!

/
/
/
749 Views

Владимир ПутинАмериканският политолог Пол Гобъл, считан в Щатите за „експерт по въпросите на Русия”, не изключва, че „Русия може да нападне нови територии”, пише „Русская весна”. Според него, Владимир Путин може да остане на власт само ако удържа населението на Русия на ръба на „истерична мобилизация”.

„Нападението може да стане по различен начин. Първо, нападение от самата Русия на съседни територии – на първо място на Южна Осетия, на части от белоруската територия и нови украински територии. Можем да очакваме руски атаки дори в Северен Казахстан. Мисля, че колкото повече руснаци приемат проблема без съпротива, толкова по-активно те ще атакуват” – разсъждава американския експерт.

Политологът предупреждава, че и други страни в света, имайки пред вид преди всичко Китай, могат също да започнат да се държат като Русия.

„Ако Китай види, че международната общност не се безпокои какво прави Русия в Крим или в Южна Осетия, тогава ще видим много сериозна политика на настъпление в Южнокитайското море, предвестници на която вече наблюдаваме” – отбелязва Гобъл.

Пол Гобъл по време на президентството на Рейгън е заемал длъжността съветник на държавния секретар Джеймс Бейкър.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.