img

Американски пехотинец шокира света: Ние създадохме Ислямска държава!

/
/
/
703 Views

Американски пехотинциБившият пехотинец Емануел Винсент публикува статия, с която разтърси света. Той е събирал информация по време на престоя си в Ирак, като казва, че той и Америка са създателите на „Ислямска държава”.

Вече пенсионирания военен описва зверските нощни набези на колегите му по оръжие, които са тормозили обикновените иракчани. Цивилви граждани са били задържани, връзвани, а върху главата им са слагани найлонови торби, след това са ги изхвърляли далеч от домовете им, а близките им не знаели нищо за тях с дни или дори с месеци.

Според Емануел Винсент именно тези и други брутални действия на американските военни са създали групировката „Ислямска държава”.

„В статията си описах събития на които станах пряк свидетел в Ирак по време на второто си пътуване. Моите колеги, морски пехотинци убиваха невинни и беззащитни хора, като ги измъчваха преди това. Разрушаваха собствеността им, а след това се гавреха и обезобразяваха труповете им. Прегазваха ги с джиповете, режеха ги като прасета и се смееха над всичко това, правеха и снимки за спомен. Знаех, че това което виждам не е нормално, несправедливо и незаконно. Знаех и, че всичко това ще има сериозни последици. И ето появи се „Ислямска държава”, казва в статията си бившият морски пехотинец Винсент.

„Това което трябва да знаят хората в Америка е, че ние сме източни на насилие и хаос”, допълва още пенсионирания военен.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.