img

Американски експерт: Руската C-400 е неуязвима машина!

/
/
/
859 Views

Ц-400Руските зенитноракетни комплекси С-400 „Триумф” притежават уникални бойни възможности и практически са неуязвими Това обяснява американският експерт в областта на сигурността Тайлър Рогоуей пред RT.

Експертът е уверен, че руската ПВО е толкова добра, че не може да бъде преодоляна или унищожена от американския ЕА-18 „Гроулър” или каквото и да е средство, действащо без поддръжка. Особено опасен е ракетният комплекс когато е част от цялата система за ПВО.

Рогоуей отбелязва, че само разработката на сложна система, включваща в себе си радиоелектронни средства, различни системи за наблюдение и разглеждане на всички възможни планове за атака, може да бъде ефективна за противодействие на С-400.

ЗРК С-400 „Триумф” е предназначен за поразяване на самолети за радиоелектронни смущения, самолети за радиолокационно откриване и управление, разузнавателни самолети, самолети от стратегическата и тактическата авиация, балистични ракети, хиперзвукови цели и други съвременни и перспективни средства за въздушно нападение.

ЗРС С-400 „Триумф“ е зенитно-ракетна система с голям и среден обсег. Всяка ЗРС С-400 обстрелва до 36 цели със 72 ракети.

Комплекс С-400 бе развърнат в базата на Русия в Сирия „Хмеймим“ веднага след турската атака срещу Су-24, за да обезпечава безопасността на полетите на руските ВВС и да унищожава всяка цел, която представлява опасност за тях.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.