img

Али Майхуб: Турция разменя оръжия за петрол с Ислямска държава!

/
/
/
674 Views
Сподели с приятели

Границата на ТурцияСирийските военни обвиниха Турция в подкрепа на „Ислямска държава”. Властите на Турция организират доставки на оръжия за терористите, безчинстващи в Сирия. Такова обвинение отправи по адрес на турските власти представителят на Въоръжените сили на Сирия бригаден генерал Али Майхуб, съобщава Интерфакс.

„На сирийско-турската граница ситуацията е много сложна. Използвайки това, че границата фактически е контролирана от терористите, турските власти безпрепятствено организират доставките им на оръжие, боеприпаси и други материални средства за водене на престъпна дейност”, каза Али Майхуб.

По думите на Майхуб, в замяна на оръжието турската страна получава от терористите „петрол на борсови цени” и други контрабандни стоки.

Турция не веднъж е обвинявана в подкрепа за „Ислямска държава”. В частност, по данни на медиите, Анкара едва ли не е основният потребител на петрола на ислямистите. Експертите твърдя: Турция отдавна е станал център за вербуване на терористите, и всеки месец турската граница безпрепятствено е пресичана от стотици вербувани от ИД джихадисти.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.