img

Акушерката Олга Дукат разкри скандални неща, които правят хората с плацентата! Ядат я и я….

/
/
/
262 Views

Акушерката и дула Олга Дукат, която е и инструктор по раждане, описва в блога си за какво може да се ползва плацентата. Темата възникна, след потресаващия инцидент, при който баща преби лекар в болница „Шейново“, тъй като отказала да му даде плацентата на новороденото му бебе.

Както ПИК съобщи, мъжът, помлял от бой акушерката в „Шейново“, е заявил, че работил генетика в Англия. Той искал уж да вади стволови клетки. Това сподели директорът на болницата д-р Румен Велев. Той разказа, че д-р Гагова не е добре, била е в безсъзнание около 20-25 минути след инцидента.

„Всички сме шокирани. Това е абсолютно необясним случай. Такава агресия за мен е абсолютно патологична. Малко преди инцидента д-р Гагова ми се обади, за да ме пита дали съм дал разрешение да му се предостави плацентата. Аз й казах, че ще я съхраним надлежно до понеделник и да дойде, за да говорим. Ако удостовери надлежно, че има квалификация и я иска, няма проблем. Има как да стане. Но той категорично не бе говорил с мен по темата. Това обясних на д-р Гагова и после е станал инцидентът“, обясни д-р Велев.
Колежка на д-р Гагова я е намерила в безсъзнание, свита на стълбищната площадка. „Има комоцио, разкъсване на горната устна. Д-р Гагова лежеше в локва кръв и с разбито лице. Нищо не помнеше. Постепенно тя почна да възстановява съзнание. Искал да му бъде дадена плацентата на бебето“, каза д-р Румяна Мандаджиева.
За какво още обаче би могла да се ползва плацентата?

Ето какво разказва в блога си акушерката и дула Олга Дукат:

„Миналата седмица много се коментираше това, че Ким Кардашян планира да изяде плацентата си. От коментарите стана ясно, че повечето хора изобщо не са чували за свойствата и различните приложения на плацентата, както и за традициите и обичаите свързани с нея в различните страни по света. Гледаме на плацентата като на биологичен отпадък и дори не подозираме какво изпускаме. Не ви призовавам непременно да си ядете плацентата, признавам, че и за мен това е малко в повече. Моля да не се шокирате от статията, нека малко да разширим кръгозора си!
Всъщност има много различни варианти плацентата да се използва.

Плацентата съдържа изключително важни вещества: стволови клетки, растежни фактори, желязо (много важно за снабдяването на клетките с кислород), аминокиселини, есенциални мастни киселини, витамин В6 (помага за изработването на антитела), витамин Е (помага за възстановяването на клетките на кожата), хормона окситоцин (изключително важен за раждането и кърменето), фибробласти, които подпомагат метаболизма на клетките, оздравяването и възстановяването на клетки и тъкани, хормони, които намаляват стреса.
По време на раждането майката губи кръв, което означава големи загуби на желязо, което може да доведе до изтощение. Консумирането на парче от плацентата значително намалява кръвозагубата след раждането, помага за възстановяването на травмите, доставя важни хранителни вещества и хормони, дава на майката усещане за сила и баланс, подпомага имунната система, ускорява слизането на млякото, намалява риска от следродилна депресия. Плацентата може да помогне за възстановяването на майката по много начини – от нея може да се направят шейкове, капсули, тинктури, кремове, есенции и хомеопатични лекарства и всички те по свой начин подпомагат естественото възстановяване на тялото.

Шейк от плацента
Казват, че най-ефективният начин да се използва плацентата е да се консумира сурова колкото се може по-скоро след раждането. Разбира се това е и най-шокиращият начин. Смесва се в блендер малко парче сурова плацента, 1 банан, 1 кутийка малини, боровинки или ягоди, 50-150 мл вода, може да се добавят и малко годжи бери. Хората, които са го опитвали, твърдят, че вкусът на плацентата изобщо не се усеща и че е много ефективно, особено след дълго раждане или след цезарово сечение.

Капсули
Има различни методи за капсулиране на плацента. Единият метод е сурова плацента да се дехидратира, стрива се на прах и се слага в капсули. Другият метод е преди това да се задуши с билки. Капсулите се съхраняват на студено тъмно място и трябва да се консумират от майката в рамките на 6-12 месеца. От една плацента може да се направят около 100-300 капсули.
Тинктура и хомеопатични лекарства

Тинктурата се приготвя като парче сурова плацента се поставя в алкохол. Използва се при емоционална и психологическа нестабилност, също е много ефективна при ПМС и менопауза. От тинктурата може да се приготви хомеопатично лекарство.

Хомеопатичното лекарство от плацентата може да се използва за детето при различни ситуации през целия му живот. Може да помогне при емоционален дистрес, депресия, безпокойство, хормонален дисбаланс, а също и при колики при бебетата, никнене на зъбки или безпокойство при раздяла и много други.

Крем или емулсия

Прах от плацента или тинктура от нея може да се смеси с различни видове крем или емулсия и е отлично средство за излекуване на кожата. Кремовете от плацента се използват за подмладяване от много време. Освен това могат да помогнат заздравяването на белег от секцио, да намалят стриите, да излекуват разранени зърна и подсичане при бебета. През 1994 година в Англия е разкрита и забранена практиката болниците да продават плацентите на нищо неподозиращи майки на френски козметични компании.

Традиции и ритуали

От векове в различните държави по света съществуват множество традиции и ритуали, свързани с плацентата. В Африка съществува цяла церемония по погребването й. В Азия се изсушава и се добавя към различни рецепти. В Индонезия на плацентата се гледа като на близнак на детето – задължение на бащата е да я измие, увие и погребе. В Камбоджа плацентата се увива в листа от бананово дърво и три дни стои до детето, след което се погребва. В някои страни плацентата се осолява, в някои се изгаря. В някои култури, ако детето има нужда от специална защита, на вратлето му се слага парче изсушена плацента.

Също хората често правят отпечатъци от плацента – получава се доста интересно дърво на живота
Най-разпространената традиция свързана с плацентата е да се зарови в корените на дръвче. Съществува вярване, че ако се зарови близо до дома, детето ще запази връзката си със дома през целия си живот и ще се връща там отново.

Какво направих с моята плацента?

Заровихме плацентата на третото ми дете в планината. Заедно с децата посадихме дръвче и сега това е нашето дръвче, което често ходим да посещаваме. В момента то е високо колкото детето и ще бъде интересно да наблюдаваме как расте. Изобщо беше хубав начин да си прекараме приятно и да разкажем на децата интересни неща за плацентата и раждането

Източник: ПИК

loading...
Сподели с приятели

1 Comments

  1. Аха – и като изядем плацентата ще живеем вечно, а ако си направим по рецептата и крем от нея, като бонус ще сме и вечно млади. 😉

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.