img

Акция на ДАНС и МВР в Пловдив: Арестуваха трафиканти на терористи?

/
/
/
668 Views
Сподели с приятели
ДАНС
Снимката е илюстрирана

При специализирана операция на ДАНС и МВР в Пловдив са задържани български граждани, извършвали незаконно прехвърляне на лица с рисков профил през границите на България, съобщиха от ДАНС.Нa 3 декември 2015 г. на територията на град Пловдив под ръководството и надзора на Районна прокуратура Пловдив е проведена съвместна операция на ДАНС и МВР.

Целта на операцията е пресичане на незаконната дейност на група български граждани, извършващи незаконно прехвърляне през границите на България на чужденци с рисков профил. До момента са задържани три лица за 24 часа по Закона за МВР.

Групата е осигурявала срещу заплащане транспортни средства, места за настаняване и неистински документи за самоличност, и е организирала незаконно влизане на чужденците в съседни на България държави. При извършените обиски и претърсвания са открити вещи и предмети, свързани с извършваните престъпления.

Операцията е част от съвместните мерки на ДАНС и МВР за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през територията на Република България. Провеждането й е свързано и със засилените контратерористични мерки в контекста на повишената в световен мащаб терористична активност.

Продължава изясняването на самоличността на чужденците, прехвърляни незаконно от групата български граждани.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.