img

Ахмет Давутоглу: Възможни са нови инциденти във въздушното пространство!

/
/
/
667 Views
Сподели с приятели

Ахмет ДавутоглуТурският премиер Ахмет Давутоглу не изключва, че във въздушното пространство на Сирия може да станат нови инциденти със самолети на страни, които водят борба с терористите от „Ислямска държава. Това е обявил той в края на визитата си в Азербайджан, съобщава „Сабах“.

„Във въздушното пространство на Сирия вече няколко страни провеждат операции, а това предизвиква затруднение за самолетите им, защото си пречат. Именно затова трябва възможно най-скоро да се урегулира кризата в Сирия“, казал Давутоглу.

Турският премиер смята, че „кризата в Сирия оказва най-тежко влияние именно върху Турция, която може да допринесе за решаването на проблема“.

„Ние продължаваме с решимост да работим със САЩ по въпроса на съвместната операция. Нашата основна цел е да изчистим „Ислямска държава” от тази територия”, добавил още той.

Давутоглу отбелязва също така, че сирийската криза трябва да се реши, но това няма да стане бързо. „Сложно е да се каже, че войната в Сирия се приближава към своя край. Нереалистично и неправилно е да очакваме разрешение на конфликта в скоро време. Ако бяхме взели мерки по-рано, проблемът можеше да се реши по-бързо”, завършва той.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.