img

Ахмед Муса: Бях болен от шизофрения, но Алах ме излекува!

/
/
/
1026 Views

Ахмед МусаИслямът ще завладее света, с меч ще бъде наложен, казва фанатикът
На 16 години се разболях от шизофрения, но оздравях, защото се посветих на исляма, казва Ахмед Муса. Имамът, който е обвиняем за проповядване на радикален ислям, сподели в ефира на Нова ТВ, че не религията, а Господ го е избавил от болестта.

Той обаче вярва, че ислямът ще завладее света. Ще бъде наложен с меч, но най-напред хората трябва да станат мюсюлмани, а държавата да бъде халифат, уточнява фанатикът. В пазарджишкият квартал «Изгрев» всички го обичат. «Майка ми беше християнка, а баща ми не ходеше в джамията, защото живеехме по времето на комунизма и религията въобще не ни беше позната. Когато бях на 16 се разболях. Нещо ми говореше, удрях си главата с камъни.

В края на 1995-та приех исляма и се излекувах. След като завърших училището в Сърница, вече нямах никакви проблеми. Господ ме излекува», разказва Муса. През 2004-та година той е обявен за виновен за разпространение на антидемократични идеи и слово на омразата на религиозна основа. Тогава Ахмед пак се оказва с параноидна шизофрения. Пазарджишкият окръжен съд осъжда болният имам на три години условно и глоба в размер на 4000 лева Държавата ме вкара в психиатрията, а аз се чувствах добре, уточнява Муса. 8 години по-късно обаче той пак е изправен пред съда и трябва да докаже, че не разпространява антидемократични идеи.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.