img

8 невероятни приложения на Кока Колата – 2 и 6 ме изненадаха сериозно!

/
/
/
1341 Views

Колата е доста популярна напитка в целия свят. В реалност някои хора казват, че това е най-консумираната напитка след водата. Напитката се продава в повече от 200 страни. Освен това, тъй като тя е създадена през 1866, това е напитка, която е регистрирала най-голям брой продажби в света.

Въпреки тези важни статистики за компанията, тя е източник на противоречия в продължение на много години. Това се дължи на многото странични ефекти, които тази напитка може да предизвика в тялото. Направени са много тестове за съединенията, съдържащи се в кока колата и резултатите сочат как високото съдържанието на захари и добавки на напитката биха могли да доведат до сериозни заболявания в дългосрочен план.

В допълнение, въпреки че някои хора все още пренебрегват това, някои от негативните ефекти на кока колата се проявяват само няколко часа, след като сте изпили 1 бутилка.
Това, което доста хора все още не знаят е, че има и други алтернативни употреби на кока колата, от които може да се възползвате без да навредите на здравето. В днешната статия искаме да споделим осемте най-интересни приложения на тъмната напитка, така че да можете да ги пробвате у дома.

1. Премахване на петна от ръжда от ваната
Фосфорната киселина, която се съдържа в колата е активната съставка, която ще помогне да се отървете от петна от ръжда във ваната. Как да я използвате? Накиснете абразивна гъба в напитката и я разтъркайте енергично върху петното, което искате да премахнете. Повторете същото няколко пъти, докато напълно отстраните петното.

2. Обезмасляване на дрехи
Когато дрехите са оцветени с мазни вещества обикновено мислим, че са напълно повредени и че не бихме могли да премахнем петното. Истината е, че кока колата може да бъде много полезна сред триковете за премахване на мазните петна. Как да я използвате? Излейте чаша кола в пералнята заедно с обичайния препарат и започнете нормален цикъл. След като цикълът е приключил, ще забележите, че дрехите са без мазнини.

3. Почистване на монети
Тази напитка може да полира металите изключително добре, което ще зарадва колекционерите на монети и метални артикули. Как да я използвате? Сложете всички монети в купа и добавете кола. Оставете ги да киснат в продължение на няколко минути и ги избършете с чиста кърпа.

4. Разхлабване на винтове
С течение на времето винтовете се окисляват и обикновено са много трудни за развинтване, когато е необходимо. Докато можем да ги разхлабим с помощта на маслено съединение, също така може да използваме кока кола за разхлабване. Как да я използвате? Навлажнете винта с малко кока кола и го оставете за 1 минута. След това продължете да го развинтвате.

5. Премахване на боя от мебели
Когато боядисвате стените или предмети в дома, обикновено изцапваме мебелите или пода. Вместо да купувате скъпи почистващи продукти, пълни с химикали, опитайте да използвате колата. Как да я използвате? Напръскайте кока колата върху оцветените места, оставете за 5 минути и след това натъркайте мястото старателно.

6. Почистване на тенджери и тигани
Тенджерите и тиганите в кухнята са най-неприятни за почистване. Тъй като тенджерите и тиганите натрупват мазнини и хранителни останки, с течение на времето те почерняват, което ги прави не толкова красиви. За да върнете блясъка им и да ги почистите добре, възползвайте се от тази напитка. Как да я използвате? Добавете 1/2 чаша кока кола към дъното на съда, загрейте течността в продължение на 4 минути и след това излейте и го изплакнете.

7. Почистване на тоалетната чиния
Съединенията, открити в тази безалкохолна напитка може да премахнат жълтеникави и неприятни петна, които могат да се образуват в тоалетните чинии. Как да я използвате? Добавете кутийка кока кола в тоалетната, оставете за 1 час, така че фосфорната киселина да подейства. След като премине това време, почистете тоалетната чиния с четка за тоалетна.

8. Отпушване на запушени тръби Киселините, които се съдържат в безалкохолната напитка са отлична алтернатива на опасните химикали, които се съдържат в продуктите, за почистване на тръби в канализацията.
Как да я използвате?

Налейте 500 мл. Кока Кола в канала. Оставете киселините да действат 1-2 часа, и след това излейте 2 литра вряла вода в канала. Ще получите отлични резултати, а също и ще кажете сбогом на тези неприятни миризми. Сигурно и вие сте използвали кока кола за други цели? Сега, след като знаете колко полезно може да бъде, не се колебайте да я използвате като алтернативен продукт.

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.