img

60-годишна лекарка с коронавирус се излекува сама у дома и сподели как

/
/
/
1253 Views
Сподели с приятели

В световен мащаб от коронавирус към момента са починали над 14 441 души, а над 98 000 души са излекувани.

Д-р Клеър Герада, 60-годишна, личен лекар в Лондон и бивш председател на Кралския колеж на личните лекари е била с положителен тест за коронавирус, разбра Е-новини.

Пред британския Daily Mail тя разказва ключовите неща, които са й помогнали да излекува коронавируса и описва какво всъщност е да имаш коронавирус. Казва, че това е било болезнено и смущаващо преживяване.

Д-р Клеър Герада предполага, че вирусът я е настигнал на работна конференция в Ню Йорк.

Тя описва колко бързо се е разболяла.

Имала симптоми, характерни за COVID-19: суха кашлица, умора, възпаление и болки в гърлото, висока температура и треска. Обадила на властите с първите признаци на инфекция.

“Знаех, че това е коронавирус, защото обикновено не се разболявах и грипният сезон приключи”, обяснява тя.

След като е била тествана и е установено, че има коронавирус, д-р Клеър преминала в домашна карантина.

По време на домашното лечение тя изброява няколко неща, които са й помогнали да се възстанови и пилешката супа, която имала чудотворно въздействие за възстановяване на апетита, след високата температура.

“В рамките на часове след появата на първите ми симптоми не успях да ям. Бях два дни без никаква храна, тъй като нямах апетит и също имах ужасен метален вкус в устата си”. През повечете време спях, заради високата си температура, но се принудих да пия много – лимонада и битер лимон. Не можех да пия чай, защото устата и гърлото ми бяха с болки.

Всичко, което исках да направя, беше да спя – обмислях да водя видео дневник, но дори мисълта за държане на телефон ми се стори твърде много. Приемах два парацетамола на всеки осем часа.”, обяснява лекарката.

“За щастие съпругът ми е добре и никой друг, с когото съм влязъл в контакт в Лондон, не се е разболял досега. Вчера се почувствах по-добре. Просто исках да изляза, стоях на прага си с маска, за да си поема въздух. Преживях го, и всичко, което мога да покажа, е леко възпалено гърло….”, разказва лекарката.

“По-голямата част от хората, които се сдобият с този вирус, ще спечелят битката срещу него. Опитът ми показа, това не е нещо, от което повечето от нас трябва да се страхуват.”

Важно е да се отбележи, че тази жена преди това е била напълно здрава и никога не е имала нарушени здравословни състояния.

Източник: Daily Mail

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.