img

6 упражнения за очите, които помагат при натоварване!

/
/
/
984 Views

Упражнения за очитеНашето ежедневие е съпроводено от дълго стоене пред компютъра или телевизора. Децата също изморяват очите си, особено ако седят на първия чин и гледат отблизо черната дъска по шест часа на ден. Избрахме няколко упражнения, които ще намалят умората, ако ги правите всеки ден.

Важното е да правите всички упражнения в спокойна среда и без контактни лещи или очила.
За да циркулира по-добре кръвта и течността в окото
1. Затворете клепачите на очите за около 5 секунди. След това едновременно ги отворете. Упражнението трябва да се повтори 8 пъти.

2. Притворете очите си нежно с помощта на показалеца.Внимателно, без да натискате масажирайте слепоочията си около минута.

3. Хидромасаж.Водата също може да масажира. След като се събудите, изплакнете очите първо с топлата вода, а после и с хладката. Вечерта направете отново така, но в обратен ред – първо хладка, после топла. За подобряване на акомодацията
*Акомодация – способността автоматично да фокусирате образите, очите се приспособяват към външни условия.

4. Упражнението е следното : Залепете кръг от хартия ( цветна) около 5 милиметра диаметър и го залепете на прозореца на нивото на очите ви. На около 35 см от прозореца, застанете и гледайте няколко минути този кръг, след което преместете погледа си другаде – на някоя паркирала кола пред блока, дървото в градинката или просто на стената на съседна сграда. Разгледайте всичките му детайли подробно. Започнете да увеличавате времето на наблюдение. През първите дни по-малко като при следващ ден се увеличава, като накрая да е по 7 минути. Това упражнение тренира мускулите на очите. Така очите ви не само ще отпочиват, но и ще се избегне кривогледството от преумора и други неприятни последици от преумората на очите.

Упражнения за отпускане

5. Тези упражнения са като бърза помощ , но само за очите. Упражнението е следното: Затворете очите си за няколко минути и се опитайте да си представите нещо приятно. А ако покриете очите с длани, ефекта ще бъде много по-добър и по-осезаем.

Упражнения, за да укрепнат вашите очни мускули

6. Няколко малки и кратки упражнения, които ще можете да правите навсякъде и когато имате възможност, без предварителна подготовка, каквато и да било.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.