img

5-6 патладжана, 10 скилидки чесън и пей сърце! Зверски вкусно, малко пикантно и пие мноооого ракийка:

/
/
/
696 Views

Маринованият патладжан е една от любимите зимнини на българина. Днес от Е-новини ви предлагаме перфектната рецепта за маринован патладжан с чесън и подправки.

Става и за мезенце и като предястие, така че направете поне двойна доза, за да стигне за всички. Патладжаните по тази вкусна рецепта се получават много вкусни и леко пикантни. Опитайте:

Маринован чеснов патладжан

Продукти:

5-6 средни патладжана
10 скилидки чесън
3 супени лъжици кафява захар
2 чаши вода
100 мл 6% оцет
1,5 ч.л. сол
10 зърна черен пипер
5 дафинови листа
1 ч.л. растително масло
4 карамфилчета (може и без тях)

Приготвяне:

Обелете кората на патладжана и разрежете на две. Нарежете го на филийки и ги запържете в растително масло до златисто.

Всички останали продукти, освен чесъна, смесете в тенджера, сложете ги на огъня, изчакайте маринатата да заври, махнете от печката и оставете да изстине.

Нарежете чесъна на филийки.

Вземете подходящ съд за мариноване. Потопете всяка филийка от патладжан в маринатата и я поставете в съда, редувайки с резени чесън.

Залейте с останалата маринатата, така че патладжаните да плуват. Поставете за 3-5 дни в хладилник, а след това може и да опитате.

Източник: За жената

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.