img

30 000 шофьори вече изгоряха заради новата глоба! Ти ще изгориш ли, или ще се информираш? (ВИДЕО)

/
/
/
1130 Views

Засега системата действа само на магистрала „Люлин”, но скоро ще е и на много други места.

Десетки хиляди шофьори са глобени за превишена средна скорост. Засега този вид глоби се налагат само на магистрала „Люлин”. Скоро обаче тази система ще действа и на други места, предава Нова телевизия.

Задача за шести клас: С колко километра в час се движи кола, ако разстоянието в тунела е 578 метра, а времето, за което преминава колата е 18 секунди?

Ако сте забравили формулите от шести клас и не можете да намерите верния отговор, то от полицията вече го знаят.

Тунелът на „Люлин” остава единственото място, на което се изчислява и се глобява за превишена средна скорост. Там тя е 80км/час

Тъй като повечето шофьори не знаят, че в България се глобява за превишена средна скорост, много от тях настъпват газта вътре в тунела. Така глоба вече са отнесли повече от 30 000 души, въпреки че в законите у нас не е разписано какво е средна скорост.

„Не е записано средна скорост, но пише, че има ли знак, той важи. Съдът в Перник потвърждава наложените глоби. Когато се направят нови системи в района на Карлово и Хисар, няма да има проблем със законността и ще се глобява”, обясни Владимир Тодоров от Асоциацията на застрахованите и пострадалите при катастрофи.

Кога и къде точно ще бъдат сложени новите камерите, не знаем, защото в рамките на днешния ден от МВР не успяха да намерят полицай, който да отговори на въпросите ни. Къде трябва да бъдат камерите казаха експертите.

„Трябва да са на скоростни отсечки, прави участъци, места, от които няма къде да слезе или да се качи на този път. Италия има интересен лош опит – когато Фераритата карат бързо има места за почивка преди втората камера, където пият кафе, след това минават през втората камера и така все едно са се движили бавно”, обясни Владимир Тодоров.

В българския случай между двете камери места за почивка няма.

Източник: ДунавМост

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.