img

3 изпитани и ценни съвета, с които да се справите със сухата кожа!

/
/
/
1148 Views
Сподели с приятели
Много хора се питат въпроса „Как да се справим със сухата кожа?“

Това е проблем, който ни тормози в ежедневието, носи ни болка и дискомфорт. Истината обаче е, че справянето с него може да е лесно и да изисква само малко повече упоритост от наша страна. Ето няколко съвета, които да приложите:

1. Не си правете горещи вани и душове!

Да, те са отпускащи и приятни на първо усещане, но финалният ефект, който високата температура нанася върху кожата не е благоприятен. Не само, че няма да я хидратирате, но може и да я изсушите още повече. За предпочитане е да използвате хладка вода. По отношение на измиването, използвайте продукти, които не съдържат сапун. Овлажнителите след душ, преди да се изсушите напълно, са задължителен елемент.

2. Водата и хидратацията

Да, понякога недостатъчният прием на течности може да е проблем и след корекцията му да има решение. Гените обаче понякога си казват думата и просто предразполагат човек към суха кожа. Тогава пиенето на вода не помага. Ако страдате от екземи и други подобни проблеми, това е един сигнал. Друг е, ако при вятър, студ и дъжд кожата ви се изсушава. Козметиката е единственият отговор на въпроса „Как да се справим със сухата кожа?“

3. Маслото прави борбта

За е възможно по-дълго време кожата ни влажна, ние можем да я „запечатаме“ с предпазен слой. Има определен тип козметика, която трябва да използвате при вашия проблем, а именно:
Масло -> Крем -> Лосион.

Лосионите имат по-висок процент на съотношение между вода и масла. При кремовете е обратното, което ги прави по-подходящи за суха кожа, а най-добре е да използвате директно масло.

Много важно е и кожата ви да е добре почистена и детоксикирана, пише вип.бг!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.