img

САЩ проплакаха: Свършиха ни ракетите заради ударите срещу ИДИЛ!

/
/
/
928 Views
Сподели с приятели

САЩ самолетСАЩ са изстреляли повече от 20 000 ракети и бомби от началото на военната кампания срещу ИДИЛ преди 15 месеца, което е довело да рязко намаляване на наличните амуниции. Затова ВВС са поискали увеличаване на финансирането и на производството на оръжия.

„Тъй като САЩ засилват военната си кампания срещу ислямистките терористични групировки в Ирак и Сирия, в момента ВВС хабят запасите си амуниции по-бързо, отколкото те могат да бъдат попълнени“, заяви командващият на ВВС генерал Марк Уелш.

„Бомбардировачите В-1 са хвърлили рекорден брой бомби, а изтребителите F-15E са почти непрекъснато на линия, защото могат да носят много различни оръжия. Трябва ни допълнително финансиране, за да сме готови за дълга война. В критична нужда сме“, допълни генералът в изявление.

Анонимен официален представител обаче е заявил, че ВВС са поискали допълнително финансиране за ракети “Hellfire” и в момента се подготвят планове за увеличаване на производството на оръжия, които да попълнят запасите бързо. Но попълването може да отнеме „до четири години“, е посочил източникът.

„Прецизността на днешната война изисква точно оборудване и възможност да се постигат желаните ефекти. Трябва да се уверим, че разполагаме с необходимото финансиране не само за настоящата война, но и за предизвикателствата на утрешния ден“, е казал още източникът.

Американските пилоти са използвали оръжие при половината от общо 18 000 хиляди полета за първите 10 месеца на 2015-та година, сочи официалната статистика. За сравнение, през 2014-та година оръжие е било използвано само при една трета от полетите.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.