img

Откриха обекти, за които се смята, че са създадени от извънземни

/
/
/
821 Views

извънземниАстрономът Джейсън Райт откри странна звездна система, за която предполага, че може да е съставена от много „мегаструктури”, създадени от извънземни, пише „Индипендънт“. „Бях очарован от това колко откачено изглеждаше”, сподели Райт. „Извънземните винаги трябва да са последната ви хипотеза, но това, което открих изглеждаше сякаш създадено от чужда цивилизация“, обясни ученият, който работи в Penn State University.

Наречена просто KIC 8462852, звездата се намира точно над Млечния път между съзвездията Лебед и Лира. Тя привлякла вниманието на астрономите за първи път през 2009 г., когато космическият телескоп “Кеплер” я засича в орбитата около Земята. Но звездата излъчвала странна светлина, нетипична за повечето звезди. “Кеплер” работи чрез анализиране на светлина от далечни места във Вселената в търсене на промени, които се случват, когато планетите се движат пред звездите си.

„Никога не бях виждал подобно нещо. Беше наистина странно”, казва ученият. Сега възможността тези структури да са създадени от интелигентни същества се анализира задълбочено от учените. Цивилизациите стават все по-технологично напреднали и създават нови, по-добри начини за събиране на енергия. Учените допускат, че извънземни могат да черпят енергия директно от своята звезда. Ако спекулациите за мегаструктурата около звездата се оправдаят и докажат, това може да се окажат всъщност множество слънчеви панели, разположени около нея. Първите анализи се очаква бъдат готови през януари.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.