img

Време беше: Германия също се включва в борбата срещу Ислямска държава!

/
/
/
1016 Views

Ислямска държаваГермания повече няма да мълчи по въпроса дали да се включи във войната срещу „Ислямска държава“. Държавното ръководство на страната обсъжда възможността за участие в борбата срещу терористичната групировка в Сирия, засега обаче не се съобщава как ще се случи това – с въздушни удари, или с участие на сухоземни войски, съобщи ТАСС.

„За първи път в историята на Германия се взима решение за участие на въоръжени сили в Близкия Изток, където се водят бойни действия. Администрацията на канцлера се мотивира с това, че страната е длъжна да участва в борбата, особено ако ООН приеме съответната резолюция“, съобщава германското издание „Шпигел“, позовавайки се на информация от немското правителство.

„Възможно е да се провежда подготовка на сирийските опозиционни сили или логистична поддръжка на французите в техните спецоперации,“ пише „Шпигел“.

Досега Берлин категорично опровергаваше перспективите за участието си в операции против ИД, но след терористичните актове в Париж смекчи позицията си.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.