img

И Радан Кънев се впусна да защитава издънките на Плевнелиев!

/
/
/
1509 Views
Радан Кънев и Росен Плевнелиев
Радан Кънев и Росен Плевнелиев се оказаха големи дружки

Лидерът на ДСБ Радан Кънева защити с коментар във Фейсбук президента Росен Плевнелиев, от нападките на напористата говорителка на руското МВнР – Мария Захарова. Преди ден тя остро разкритикува българския държавен глава заради негово интервю в „Индипендънт“.

„Прояви се традиционният за руската дипломация имперски подход на публично унизяване на българския суверенитет. Нищо ново – грешка, която Русия прави от век и половина. И после се чуди, защо активната част от обществото ни изпитва страх и тревога (т.нар. „фобия“…) от руската външна политика“, коментира Радан Кънев във Фейсбук.

„Уважаеми говорители на руския национален интерес от Москва и София, „хибриден конфликт“ е термин, използван в десетки официални документи на НАТО и ЕС. Това са политически съюзи, на които България член. И е съвсем нормално българският държавен глава да използва тази терминология. Просто днешният ни президент има смелостта да го прави“, посочва Кънев.

Той припомня още, че от руска страна, признаването на болезнения факт, че сме част от политически съюзи с различни от руските геостратегически интереси, е първостепенна предпоставка за добри и приятелски отношения.

„От българска страна – който не е съгласен с този факт е свободен да поиска напускане на НАТО и ЕС. Но докато сме участници в тези съюзи, обща задача на българските политици е да браним достойнството на нацията си и смелите позиции на президента си“, призовава Радан Кънев.

Преди ден говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира, че интервюто на Плевнелиев пред „Индипендънт“, в което заявява, че Русия готви „хибридна война“ на Балканите, целяща да дестабилизира Европа, страда от „дефицит на аргументация“ и препоръча да бъдат намерени „компетентни помощници“ на държавния ни глава.

„Това очевидно е дефицит на аргументация. Повтарят се вече използвани тезиси“, посочи дипломатката. Тя посъветва „да бъдат намерени компетентни помощници, които биха могли да предпазят българския държавен глава от по-нататъшни груби грешки, а те по-скоро са такива, и да се използват професионални термини за описване на случващото се“.

Бихме искали да се надяваме, че президентът (на България) ще се въздържи занапред от такива неоснователни и гръмки, странни изявления“, каза Захарова. Според нея „русофобията е тенденция от миналия сезон“. „А през новия сезон на мода са прагматизмът и реализмът.

Бихме посъветвали тези, които предпочитат да следват модата, без да имат собствен стил, да следят световните тенденции“, отбеляза говорителката на руското МВнР.

БСП и АБВ остро атакуваха президента заради интервюто му и обявиха, че обмисляд започването на процедура по импийчмънт. Премиерът Бойко Борисов заяви от своя страна по адрес на президента, че всеки трябва да си мери думите в изострената международна обстановка.

Радан Кънев обаче скача като Матросов на амбразурата в защита на обезчестения от руската дипломатка Плевнелиев:“Прояви се и традиционният за българската политика слугински оправдателен режим в стил „когато в Москва кашлят, в София се разболяват“. Нищо ново – грешка на мнозина (съчетана с предателство на малцина), която кара от век и половина мнозина българи да не разбират, че руските и българските национални интереси на Балканите са естествено често различни и дори конфликтни. Грешка, допринесла в най-голяма степен за трагедията от 1912-18г. …“. Бичувайки феновете на Кремъл обаче Радан Кънев свенливо премълчава откровения слугинаж на ДСБ и на гравитиращите около него протестърски сателити към отвъдокеанските им спонсори.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.