img

13 неща, които доказват разликата между мъже и жени!

/
/
/
811 Views
Сподели с приятели

Мъж и женаМъжете и жените – толкова сме различни. И макар понякога да остава незабелязано, именно в най-обикновените си ежедневни действия, ние се различаваме съществено един от друг. Руският сайт AdMe.ru ни разкрива някои любопитни аспекти на нашите странности. Не случайно така сме създадени, именно това е прекрасното  – различни сме, за да се допълваме в живота, въпреки че не винаги го проумяваме. Противоположностите се привличат и тази магия се нарича любов.

Показването на ръцете: Мъжете разтварят широко длани напред, а жените често показват опакото на дланта, сякаш да покажат маникюра си. Дали този навик не е наследен от времето, когато са целували на дамите ръцете при среща.

Хвърлянето на топка: Мъжете обикновено замахват над рамото с една ръка, а жените отдолу нагоре и в повечето случаи с две ръце.

Слушането: Жените чуват по-добре от мъжете и различават по-ясно високите честоти. Мозъкът на жената е програмиран да чува детския вик през нощта, докато мъжете могат да спят през това време, сякаш нищо не се случва. Ако някъде измяука коте, първо жената ще го чуе. Но пък мъжете по-добре определят посоката на звука и по-лесно се ориентират в пространството. Така мъжът може да разбере ясно, от къде идва мяукането.

Разграничаване на ляво и дясно: Мъжете никога не бъркат лява и дясна посока. Но ако попитате жена, кое е ляво и кое дясно, светкавичен отговор няма да последва. Жената има нужда от миг, за да помисли, с коя ръка пише. За това по цял свят мъжете се ядосват на жените, които ги упътват “ А след това наляво“, сочейки дясно.

Разбирането на чувствата на другите: Жената веднага разшифрова словесни, визуални и всякакви други сигнали. Когато тя попадне в стая с непознати, един поглед й е достатъчен, за да се ориентира, кой в какво настроение и състояние на духа се намира. Когато мъж влезе в стая с непознати, той веднага регистрира параметрите на помещението, разположението на изходите, и кои сред непознатите биха били потенциални врагове. Логично неговият ум би отбелязал на момента, дали нещо има нужда от ремонт – крушка, прозорец… но не би бил в състояние да усети, че неговата нежна половинка е наранена, докато тя не му каже това. Но и отговор като: „Не, нищо ми няма“, той не би следвало да приема на доверие, защото тя ще очаква той да прочете скрития смисъл зад думите. Момичета, не чакайте! Просто откровено кажете „Да, обидих се“.

Справянето с домакинската работа: Мъжът е способен в даден момент да се съсредоточи само върху една задача. Ако заговорите мъж, докато се бръсне, това може да доведе до порязване. Жената може да се справя с няколко задачи едновременно – да готви, да чисти и да говори по телефона. Причините отново могат да се търсят в различното устройство на мозъка и историческо-социалните роли. Ако един мъж по време на лов се разсейва от цветята, семейството му няма да има, какво да яде. Ако пък една жена се съсредоточи единствено върху събирането на някакви корени или плодове, може да изгуби някое от децата си.

Съхраняването на информация в главата: В главите на жените има нещо като огромен склад, с много рафтове, където всичко е подредено. Жената събира информация за всичко: къде стоят различни неща, кой, какво обича, кой, кога има рожден ден, какво трябва да занесе детето на училище, какво е заръчала майка й и т.н. Мъжете помнят само това, което е наистина важно, и обвиняват жените, че те притесняват за „глупости“. Но ако мъжът отговаря за безопасността, то жената – за социалните контакти и комфорт. И всички прекрасни жени, мислещи постоянно само за глупости, всъщност спомагат за създаването на добри взаимовръзки с околните и спомагат за установяването на атмосфера на ред и любов. За това и един мъж никога няма да запомни, къде стоят ножиците и къде – солта, но жената е вълшебница – тя винаги помни това отлично.

Прозявката: Мъжете обикновено я прикриват с юмрук, а дамите – деликатно с длан или пръсти

На снимката: Парис Хилтън и бившия британски премиер Тони Блеър

Седенето: При сядане жената събира коленете си или най-малкото държи бедрата си успоредни. Типично женски жест е поставянето на крак върху крак. Докато мъжете седят с раздалечени колене. Често това е обусловено и от дрехите. Дама с пола не би било удачно да разтвори крака. Но позите имат по-далечна обосновка, кореняща се в животинската ни природа. Така би седял алфа самецът в племето, демонстрирайки своята мъжественост.

На снимката: Дженифър Лопес и Джони Деп

Зрението: Мъжете ясно могат да виждат далеч напред и очите им би било възможно да се сравнят с бинокли. Това се нарича „тунелно“ зрение на ловец, който може да открие и проследи отдалеч плячката си. Жените имат по-добро развито периферно зрение, за да могат да следят постоянно средата около себе си, да наблюдават децата и да забележат на момента евентуална опасност наоколо. Ето защо мъжете понякога се чувстват сякаш се шегуват с тях, криейки вещите им, които всъщност са пред очите им.

За следния разговор може да си спомни почти всяка жена по света:

Той: Къде е маслото?

Тя: В хладилника.

Той: Току-що погледнах в хладилника, но там няма никакво масло.

Тя: Там е, оставих го току що.

Той: Оставила си го някъде другаде, масло в хладилника няма.

Тя става, отваря хладилника и като фокусник поставя пред мъжа си пакетчето масло.

Заради това специфично свойство у мъжете и жените следва и статистическия факт, документиран от застрахователните компании, че жените по-рядко участват в автомобилни произшествия, водещи до странични удари. По-вероятно е обаче да се ударят в препятствие при успоредно паркиране, поради по-слабо развития им усет за пространство.

Завързването на халата: Жените завързват халата си на кръста, а мъжете около бедрата. Причината може да е, че жените имат талия, която винаги се стремят да подчертаят, дори в торбести дрехи, докато мъжете не се нуждаят от това. Или просто така им е комфортно.

На снимката: Чарли Шийн и Скарлет Йохансон

Справянето с проблемите: Когато една жена има проблем, тя казва на майка си, приятелите си, съпруга си, спътника в автобуса, социалните мрежи… Колкото повече го споделя, толкова повече й олеква.

Когато един мъж има проблем, той гледа футбол, лежейки на дивана в мрачно мълчание. Мъжът трябва да се отдръпне от проблема, за да му олекне. Като се почувства по-добре, започва да търси решение. И това мъжът прави сам.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.