img

10-те култови лафа от конференцията на Владимир Путин!

/
/
/
763 Views

Владимир ПутинИзказванията на президента на Русия Владимир Путин, които прозвучаха на 11-та ежегодна пресконференция, вече се превърнаха в крилати фрази. За разлика от посланията пред Федералното събрание, този формат позволява да бъде чута живата реч на руския лидер, която понякога се отличава с особена острота и непосредственост, коментира Lifenews.ru и привежда за пример 10 емблематични коментара на руския държавен глава.

1. Ако някой от турското ръководство е решил да ближе американците на едно място, то не знам нужно ли е то на американците. (В отговор на въпрос за ролята на Вашингтон в инцидента с руския Су-24 над Синай).

2. Ако трябва да намерим някого, ще го намерим. (За липсата от необходимост да имат военна база в Латакия).

3. Недейте да цъкате на Центробанк както в съветско време. (За политиката на Централната банка относно ставките).

4. Грузия се зае с експорта на политически дейци за Украйна. Това е храчка в лицето на украинския народ. (За назначаването на Саакашвили на поста губернатор на Одеска област).

5. Ще ви разкажа един стар виц. Срещат се двама приятели и се питат един друг как са. Първият казва: „Ами как – като райе – ту бяло, ту черно“. „А сега как е -бяло или черно?“ – „Черно“. След половин година пак се срещат. Първият: „Как си, пак ли ту черно, ту бяло?“ – „Черно“ – „Ама нали преди беше черно?“ – „А, не, тогава беше бяло“. (За ситуацията в руската икономика).

6. Те си помислиха, че ще избягаме? Русия не е тази страна. По-рано те летяха във въздушното пространство на Сирия, нека сега да опитат да полетят. (За Турция, до чиято територия Русия е разположила своите провитовъздушни оръжия).

7. Що се отнася до Чайка: имаше такава шега от съветско време – отказват да повишат чиновника заради това, че с шубата му се е случило нещо преди пет години. Оказва се, че шубата не била негова, а на жена му, и не се е случило нещо, ами била открадната. (По повод слуховете за бизнеса на сина на главния прокурор Юрий Чайка).

8. Трябва внимателно да следим какво става там, за да не заколим кокошката, която снася златни яйца. (За необходимостта да се обърне внимание на геоложките проучвания).

9. Виталий Леонтиевич няма комплекси и е готов да работи над себе си. (Коментар за идеята да се подари на министъра на спорта руско-английски разговорник).

10. Това пържолки ли са? Нещо като „Джолан-точка-ру“. (Каламбур с името на калининградския сайт „клопс.ру“ – в буквален превод „буболечки.ру“).

Припомняме, че това е 11-та поред Голяма пресконференция на президента на Русия Владимир Путин. На нея днес са присъствали рекорден брой представители на медиите – 1392 души. Рекорд бе поставен и по продължителност на форума – 4 часа и 40 минути.

Сподели с приятели

1 Comments

  1. „Те си помислиха, че ще избягаме? Русия не е тази страна. По-рано те летяха във въздушното пространство на Сирия, нека сега да опитат да полетят. (За Турция, до чиято територия Русия е разположила своите провитовъздушни оръжия).“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.