img

10 неща, които със сигурност не знаете за се*са!

/
/
/
1189 Views

Мислите се за експерти в областта на любовта и секса? Кой знае, вероятно сте прави. И все пак – нека проверим…, пише obekti.bg.

10. Може да счупите пениса

 В него няма кости, но въпреки всичко може да се „счупи“. Лекарите наричат това нараняване „фрактура на пениса“. Да – толкова е болезнено, колкото си мислите, че е. Кога се получава? Фрактурата е вследствие на травма, нанесена върху пенис в състояние на ерекция. Възможно е да се разкъсат едно или и двете кавернозни тела в пениса (същите, които се изпълват с кръв). До това могат да доведат различни агресивни техники по време на полов контакт – т.е. по време на т.нар. „сексуални акробатики“. Хънтър Уеселс от Катедра по медицина в Университета на Вашингтон разказва, че е имал пациент, който е получил фрактура на пениса, „след като е тичал из стаята, опитвайки се да проникне в жена си със скок“.

9. Стриптизьорките в овулация печелят повече пари

През 2007 г. изследователи от Университета на Ню Мексико откриват изненадваща връзка между периодите на овулация на стриптизьорките и техните бакшиши. Онези, които са в овулация (съответно имат по-голям шанс да заченат), печелят средно по 70 долара на час. Дамите, на които менструалният цикъл им е дошъл пък, получават само 35 долара. Тези, които нито са в овулация, нито в цикъл – 50 долара. Една от хипотезите за подобна странна връзка е, че мъжете (на подсъзнателно ниво), са по-склонни да дадат по-голям бакшиш на жена, за която вярват, че би могла да им даде дете.

8. Жените надушват генетичните различия

 Не е съвсем ясно как един посетител на стриптийз клуб е възможно да направи разлика между жена, която е в овулация и такава, която е, не е напълно ясно. Почти сигурно е, че това разграничаване става на подсъзнателно ниво. Някои изследвания обаче показват, че едно от най-вероятните обяснения се крие в ефекта на феромоните – химическо вещество, изпускано от жив организъм и служещо за комуникация с други организми от същия вид. Смята се, че феромоните дори помагат и на двата пола да откриват потенциалните генетични съвместимости. Гените, които съставляват основния Главния комплекс за хистосъвместимост (MHC) играят важна роля в регулацията на имунните реакции на тялото ви – най-вече при определянето на съвместимостта на донори за трансплантация на органи. Някои данни показват, че колкото по-несъвместимо e MHC-то на един мъж и една жена, толкова по вероятно е да дамата да забременее. Нещо повече – смята се, че жените могат да надушват тези генетични различия. В едно изследване, проведено от Клаус Ведекинд от университета на Берн, Швейцария, жените са накарани да помиришат тениските, носени от неизвестни мъже в рамките на две нощи и да изберат онези, която най-много им харесват. Според изследователите дамите масово са предпочели онези тениски, носени от мъже с различно MHC спрямо тяхното собствено.

7. Противозачатъчните могат да попречат на умението на жената да оценява мъжа

В изследването, проведено от Ведекинд, предпочитанията на жените към мъже с различно MHC се преобръщали в случаите, когато дамите приемали противозачатъчни.

6. Дебелите мъже издържат по-дълго в леглото

Връзката между наднорменото тегло и сексуалното здраве винаги е била противоречива. От една страна, прекалената пълнота може да предизвика проблеми с ерекцията. От друга, според едно изследване от 2010 г., публикувано в International Journal of Impotence Research: The Journal of Sexual Medicine, колкото по-дебел е един мъж, толкова по-продължителен е сексуалният акт. Нещо повече – хора с по-висок индекс на телесна маса (BMI) правят любов средно по 7.3 минути, докато по-слабите – средно по 1.8 минути. Каква е тайната? Защо дебелите мъже издържат цели 5,3 минути? Този тип хора разполагат и с по-високи нива на женския секс хормон естрадиол. Според една от хипотезите тази субстанция пречи на способността на тялото да достигне до оргазъм… поне за няколко минути.

5. „Проклетите седем години“ може и да не са мит

Изразът „seven-year-itch”, популяризиран от едноименния филм „Проклетите седем години“ от 1955 г. с Мерилин Монро, се използва сред англоезичните среди, за да опише тенденцията, при която единият партньор започва да се чувства неудовлетворен от своята половинка след период от седем години и иска да продължи живота си сам или с някой друг. Ако съдим по разводите в САЩ, това може и да не е мит. Според данни от 2009 г. средната продължителност на брака сред американците е била 7.9 години.

4. Активно избягваме изкушението

 Дори и в „проклетите седем години“ да има нещо вярно, конкретни доказателства показват, че мъжете и жените във връзка реално полагат усилия (подсъзнателно) да отклоняват изкусителните алтернативи. В изследване, публикувано през 2008 г., психологът Джон К. Манър решава да покаже на доброволци от мъжки и женски пол лица на компютърния екран за половин секунда. Впоследствие се появява кръг или квадрат в дадена част на екрана – те трябва да го разпознаят, като натиснат правилния клавиш на клавиатурата колкото се може по-точно. Резултатът показва, че погледите на хетеросексуалните мъже и жени, които не са във връзка, се задържат по-дълго върху снимките на привлекателни хора от противоположния пол. Онези обаче, които имат половинка, реагират много по-различно. Те отместват погледа си много по-бързо. Нещо повече – отвръщат очи много по-бързо от привлекателните хора, отколкото от тези със „умерена“ красота.

3. Мастурбацията се наблюдава още в утробата

До всички самотници – в мастурбацията няма нищо нередно. Всъщност, вероятно сте я практикували още в утробата на майка си. На приложената синография, взета от публикацията „Sonographic observation of in utero fetal ‘masturbation’“, се вижда вляво как ръката на бебето се намира над пениса. Вдясно жълтите стрелки показват как ръката, поне според ръководителя на проучването Израел Мейзнер, „държи пениса по начин, наподобяващ движенията при мастурбация“. „Имайте предвид – обяснява Мери Роуч, автор на Bonk: The Curious Coupling of Science and Sex, в рамките на лекцията и на TED, свързана с непознатите страни на оргазма – това е било по време на ултразвук, така че Мейзнер е наблюдавал движеща се картина.”

2. Клиторът е нещо много по-голямо, отколкото си представяте

Ако си представите клитор, вероятно в съзнанието ви изскача са малка част от иначе много по-големия орган. Вътрешната му част е много по-обемна, отколкото чувствителните нервни окончания, подаващи се от тялото. До 90-те години на миналия век учените никога не са били изучавали вътрешната структура на възбудени клитори. Всъщност – чак през 2009 г. те създават първата 3D сонография на стимулирани клитори. Органът, изобразен тук, се намира във възбудено състояние – това е илюстрация, направена от Мис Ем от Musem of Sex Blogs. Тя е част от нейния любопитен пост, посветен на женския полов орган.

1. Ако от секса ви става лошо, помолете джипито си да ви инжектира сперма

Чували ли сте за синдрома на посторгазмово заболяване (POIS)? Това е нещо коренно различно от съжаление след сексуалния акт (PCT, посткоитусово съжаление). Става дума за рядко състояние, характеризиращо се със симптоми, сходни с тези при грип. Например треска, сополивост, изключително изтощение и сърбящи очи. Те се появяват след еякулация и могат да продължат цяла седмица. На практика това е един от най-злочестите синдроми на земята въобще. За щастие, има надежда за онези от вас, които страдат от POIS. Според две изследвания, публикувани от изследователи от Университета Утрехт, мъжете с този синдром вероятно са алергични към собствената си семенна течност. Едно откритие, което би могло да предложи различни терапевтични варианти. В първото изследване 88 процента от мъжете, диагностицирани с POIS, са подложени на стандартен тест с убождане на кожата с част от тяхната семенна течност. Наблюдава се алергична реакция. При второто проучване мъже, диагностицирани с POIS, са били лекувани с методи, характерни за лечението на алергии. Те включват инжекции, съдържащи все по-големи дози от тяхната собствена семенна течност. В рамките на три години се забелязва значително подобрение и симптомите на POIS намаляват. Сходна форма на лечение се прилага и при жени, алергични към сперма.

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.