img

10 факта за кокаиновият крал Пабло Ескобар!

/
/
/
854 Views

Пабло Ескобар10 малко известни факта за могъществото на Краля на кокаина

„El Patron“ Пабло Ескобар е легенда не само в престъпния, но и във финансовия свят. За няколко години колумбийският наркобарон успява да изгради империя, по-богата от редица корпорации, че дори и държави. Представяме ви 10 любопитни факта за абсурдното богатство на Ескобар:

10. В средата на 1980-те години картелът Меделин на Ескобар печели по 420 млн. долара седмично или приблизително 22 млрд. долара на година.

9. Ескобар попада в седем поредни години (1987-1993) в класацията на списание „Форбс“ за милиардерите по света . През 1989 г. е класиран за седмия най-богат човек в света.

8. В края на 80-те години на ХХ век Ескобар осигурява 80% от световното производство на кокаин.

7. В пика на престъпната му кариера Ескобар пренася по 15 тона кокаин всекидневно в САЩ.

6. През 80-те години четири от всеки пет линии кока в САЩ са осигурени от „El Patron“.

5. „Кралят на коката“ губи по 2.1 млрд. долара, защото плъхове ядат парите му или наводнения ги унищожават. Това обаче било без значение.

4. Богатството на Ескобар било толкова несметно, че картелът харчел по 2500 долара всеки месец само за ластици за захващане на пачките му с пари.

3. Запалил огън с два милиона долара, защото на дъщеря му й било студено.

2. Даден му е прякорът Робин Худ, след като раздал пари на бедните, построил къщи за бездомните, изградил 70 обществени футболни игрища и построил безплатен зоопарк в Меделин.

1. След дълго преследване се предал на колумбийската полиция. Но не и преди да си построи личен луксозен затвор, наречен „Катедралата“. Там надзирателите били назначавани лично от Ескобар, а полицията нямала право да стъпва на пет километра от него.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.